• 🌟 Historie

  'Wij schrijven geschiedenis, dag voor dag, jaar na jaar, van 1930 tot anno nu!'

  13 September 1930 staat in de geschiedenisboeken genoteerd als de oprichtingsdatum van RKSV Eendracht '30. Het is inmiddels meer dan 85 jaar geleden dat een aantal Mookse jongens, die al een tijdje met elkaar voetbalden, samen besloten dat het tijd werd om een Mookse voetbalvereniging op te richten. Op aanraden van kapelaan Peters werd een aantal niet-voetballers benaderd om het bestuur te vormen. Op 3 november 1930 werd de oprichting notarieel vastgelegd. De eerste voorzitter was Theo Noy en het eerste voetbalveld lag op de Biesselt. In meer dan 90 jaar is er veel veranderd bij Eendracht.

  De hele maatschappij is aan grote veranderingen onderhevig geweest en ook de Mookse en Molenhoekse sportvereniging ontkwam daar niet aan. Van een ledenaantal van rond de 30 in de beginjaren gingen we naar de 600 leden van nu! Het eerste veld op de Biesselt moest plaats maken voor een veld in Mook. In de loop van de jaren heeft de Eendrachtbal op heel wat locaties het net doen bollen, o.a. achter de Schans aan de Groesbeekseweg, aan de Rijksweg bij het viaduct (op de plaats waar nu garage Poelen is) en natuurlijk het beroemde veld achter de Poort van Limburg.

  Ook in Molenhoek achter de Gelmo en aan de Middelweg klonk enkele jaren het "hup Eendracht!". Vanaf 1961 was het Eendrachtterein te vinden aan de oude Schansweg en werd er ook gespeeld op de ernaast gelegen "Patersvelden". Het huidige sportcomplex "de Maasvallei" werd in 1979 in gebruik genomen. Op al deze locaties is Eendrachthistorie geschreven! Er werden ontelbare doelpunten gescoord en vele overwinningen geboekt. Vaak ging de vlag in top bij kampioenschappen en promoties.

  Maar de sport kent naast winnaars ook verliezers. Hoe vaak is er niet in de allerlaatste minuut nog verloren! Vreugde en verdriet, winst en verlies liggen dicht bij elkaar, ook bij Eendracht en al meer dan 90 jaar lang. Met dank aan Theo van Kesteren uit Canada, kunnen wij hieronder een tweetal foto's presenteren uit een ver zwart-wit verleden. De eerste foto is genomen tijdens het seizoen 1941-1942 en toont het eerste elftal van toen. Wanneer de tweede foto genomen is, is onbekend, maar het toont de tweede klas beker winnaars. De derde foto komt u wellicht bekender voor. In het seizoen 2017-2018 promoveerde ons eerste elftal via de nacompetitie voor het eerst in de historie naar de derde klasse. Tot grote vreugde en verbazing werd een jaar later voor het eerst sinds decenia direct de titel gepakt.

  Ook wij schrijven historie, nu, vandaag. Wij moeten de oprichters uit 1930 dankbaar zijn dat zij de stap hebben gezet om met Eendracht van start te gaan. Vele Eendrachtleden na hen hebben ook ooit die eerste stap op het sportveld gezet. Verhalen over hoe het vroeger was, zijn vaak leuk om te horen. Laat dan ook geen gelegenheid voorbij gaan om een oud(-er) Eendrachtlid deze verhalen aan u te laten vertellen. Wellicht kun u ze dan via ons clubmagazine Ronduit of deze website ons aller deel maken! De historie van onze vereniging is 't zeker waard om nog eens gelezen te worden!

 • 🎶 Clublied 'Vooruit Eendracht'

 • De tekst is geschreven door de heer Gerritsen in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Aangezien de melodie bij de club verloren was gegaan heeft Luc Berben ter ere van het vijftig jarig jubileum van het veteranenelftal een passende melodie bij de tekst geschreven.

  Op 5 oktober 2013 bracht hij het samen met zijn collega Frank (samen vormen zij het muzikale duo Frank & Luc) voor het eerst ten gehore op sportpark de Maasvallei. Beluister het clublied in de mediaplayer hiernaast.

 • ''Vooruit Eendracht
  met frisse kracht
  tot faire strijd steeds bereid.
  Zet dan stevig door,
  maar zorg ervoor
  dat je elftal eer en roem verspreid.
  Schop in die bal
  't groen-wit elftal,
  daar kan geen club tegen op.
  Dan hijsen wij
  weer trots en blij
  de kampioenenvlag in top!''

 • 🎖Eregallerij

 • Ronduit Clubman of -vrouw van het jaar

  2023 Marcel Poelen
  2022 Rik Verseput
  2021 Geen uitreiking i.v.m. corona
  2020 Julian Paardekooper
  2019 Bart Roeloffs
  2018 Sjaak Schuiling
  2017 Charles Eltink
  2016 Patrick Rosmalen
  2015 Tiny Thijssen
  2014 Dennis van Duijnhoven
  2013 Miranda Thomassen en Anneke van Dam
  2012 Wienie Nillissen
  2011 Twan Hendriks
  2010 Bas Verwayen, Josephine Beers en Vincenta de Bruin
  2009 Petra Awater en Yvonne Roeloffs
  2008 Nicole Thoonen
  2007 Gerrie Tunnessen
  2006 Jeffrey Janssen
  2005 Joop Heinstra
  2004 Jeannette Willems
  2003 Theo Arts en Gerrit Albers
  2002 Robert Rieken
  2001 Marjo Willems
  2000 Supportersvereniging
  1999 Jaap Beers
  1998 Eerste elftal
  1997 Dinsdagploeg
  1996 Rini Martens
  1995 Frits van Blommenstein
  1994 Wim van den Nieuwenhuizen 
  1993 Bets Janssen
  1992 Ton Broekmans
  1991 Bep Derks
  1990 Jan Willems 
  1989 Piet en Nel Spaan
  1988 Thei Wijnen en Ben Hooghof
  1987 Senioren 1 Korfbal
  1986 Gerrit Kaal 
  1985 Willy Hermsen 
  1984 Bennie Mulders 
  1983 Tinus en Marie Willems 
  1982 Jan Arts

 • Ere-leden

  Theo Hendriks
  Jan Arts
  Thei Wijnen
  Mia Arts-Kaal
  Ton Broekmans

  Leden van verdienste

  Bert Rieken
  Fons Thomassen
  Adri Cocu
  Wienie Nillissen
  Jaap Beers
  Mia Arts-Kaal
  Gerrit Kaal
  Albert Kersjes
  Tinie Thijssen
  Theo Veugelers
  Thei Wijnen
  Bets Janssen-Martens
  Ben Hooghof
  Rinus van den Broek
  Bep Derks
  Joop Heinstra
  Marjo Willems
  Jeannette Willems

 • Vrijwilligersonderscheiding namens Gemeente Mook & Middelaar

  Jan Arts
  Albert Kersjes
  Ben Hooghof
  Thei Wijnen
  Rini Martens
  Henk Willems
  Piet Meussen
  Bets Janssen-Martens
  Mia Arts-Kaal
  Joop Heinstra
  Marjo Willems
  Jeannette Willems
  Henny Dimmers
  Jaap Beers
  Charles Eltink