• 💛 Vertrouwenscontactpersoon

  Iedereen die bij Eendracht '30 sport moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Dat kan als iedereen zich sportief gedraagt en elkaar met respect behandelt. Helaas komt grensoverschrijdend gedrag overal voor, ook in de sport.

  Denk bijvoorbeeld aan pesten, discriminatie, agressie, geweld of seksuele intimidatie. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een opmerking over iemands lichaam, een arm om de schouder, een tik tegen de bil of ernstiger ongewenst gedrag. Als degene die dit ondergaat het niet leuk vindt is er dus sprake van ongewenst gedrag en moet het ophouden. 

  Bij Eendracht proberen we grensoverschrijdend en ongewenst gedrag te voorkomen. Krijg je hier toch mee te maken, kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon (VCP). De VCP is het eerste laagdrempelige aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Bij de VCP kun je je verhaal kwijt in een vertrouwelijk gesprek en ze helpt je graag op weg naar hulp. Dat kan als je slachtoffer bent of als je iets ziet gebeuren waarvan je denkt dat het niet kan. De VCP heeft een coördinerende rol en bespreekt welke mogelijkheden er zijn om een situatie op te lossen.

  Manon Wegerif is de vertrouwenscontactpersoon voor Eendracht. Zij doet dit als vrijwilligster. Manon is moeder van drie kinderen die alle drie bij Eendracht voetballen en is daarnaast werkzaam als arts.

  Manon is te bereiken via de telefoon en de mail.

  Telefoon: 06-45518706
  E-mail: vertrouwenscontactpersoon@eendracht30.nl

 • Vanaf het seizoen 2022-2023 heeft Eendracht '30 een aannamebeleid voor vrijwilligers. De uitwerking van dit beleid vind je hier