• Er stond weer wat op het spel en de belangen van deze wedstrijd waren groot. Eendracht moest eigenlijk weer eens winnen om nog uit de directe degradatie gevarenzone te komen. De tegenstander Rhode uit Sint Oederode heeft nog enkele puntjes nodig om de nacompetitie voor klassebehoud te ontlopen.
   
  De gasten uit St. Oedenrode begonnen sterk aan de wedstrijd en creëerde zich grote scoringskansen. Achterin had Eendracht het redelijk onder controle, met de twee jonge verdedigers Karst de Keuning en Bram van de Kar.  Rhode bleef de beter voetballende ploeg en kreeg ook scoringsmogelijkheden. In de achttiende minuut vloog een schot van Rohde rakelings over, in de dertigste minuut een schot van Jesse van den Oever tegen de lat en in de zesendertigste minuut opnieuw een grote scoringsmogelijkheid voor de Brabanders. Weer was Eendrachtkeeper Pim van Limbeek een sta-in-de weg met een knappe redding. 
   
  Eendracht kon er echter maar moeilijk uitkomen  en creeerde zich nagenoeg geen goede kansen.  Toch waren het de groenwitten die tegen de verhouding wel op voorsprong kwamen. Daley Hoogakker nam een diepe bal perfect aan en speelde zijn directe tegenstander uit en liet vervolgens met een geplaatst schot de keeper van Rohde kansloos, 1-0.  Rhode was niet echt onder de indruk en bleef aandringen en de gelijkmaker, nog voor de rust, kon niet uitblijven. In de tweeënveertigste minuut scoorde Mark van der Zanden de dik verdiende gelijkmaker uit een vrije trap.
   
  Na de rust eenzelfde spelbeeld, De gasten domineerde, creëerde kansen en Eendracht bleef/moest verdedigend voetballen. Meteen na de rust, in de zesenveertigste minuut, scoorde Rohde via Ivo Branten na een slim genomen vrije trap van Ryan Kreeft. Eendracht kroop enigszins uit zijn schulp en kreeg in de vijfenvijftigste minuut een grote kans, via invaller Lars Koopman, op de gelijkmaker. Rhode-doelman redde knap op het zuiveren schot dat aan kracht snelheid miste. Maar ondanks deze kans op 2-2 bleven onze gasten uit Sint Oedenrode de bovenliggende partij en creëerde zich volop kansen. Bij Eendracht voelde je de krachten en het geloof uit de ploeg stromen. Het grote aantal blessures nekt zich in de beslissende eindfase van de competitie. En toen Rohde de 1-3 scoorde was de wedstrijd gelopen en daarna scoorden ze in de laatste 10 minuten nog twee keer, 1-5.  
   
  Het wordt penibel voor de groenwitten ... maar waar leven is hoop. Komende maandag voor de laatste thuiswedstrijd tegen het zo goed als veilig zijnde Union nog een keer met z'n allen de schouders eronder en de wereld kan er weer helemaal anders uitzien.  Let op: de aanvangstijd komende maandag, 2e pinksterdag, is op alle velden om 14.30 uur.