• Tim van Ooijen schiet Eendracht '30 1 door in beker

  18 sep 2023
 • Eendracht plaatste zich jl. zondag voor het eerst sinds mensenheugenis voor de knock-out fase van de KNVB beker. Hiervoor was een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel nodig tegen Trekvogels. Uiteindelijk was een prachtige vrije trap van aanvoerder Tim van Ooijen in de laatste minuut van de officiële speeltijd voldoende om een ronde verder te komen in beker. 

  Het was een spannende strijd op de Kwakkenberg. De thuisploeg komt dit seizoen als promovendus weer uit op hetzelfde niveau als Eendracht . Duidelijk is dat zij in de 2e klasse een woordje mee gaan spreken want de “Vogels” beschikken over een goed voetballend team. Maar ook Eendracht liet zien het tweede klasse niveau weer te kunnen brengen. Na een aftastend begin nam Eendracht in de 9eminuut op een 0-1 voorsprong toen een strak aangesneden corner van Aron Schnorrenberg knap werd binnengekopt door Sjoerd Bosch. 

  Trekvogels liet zich door deze vroege achterstand niet imponeren en 5 minuten later was de stand alweer gelijk. Een afgeslagen bal word op de rand van het Eendrachtstrafschopgebied in een keer op de slof genomen en tot verbazing van alles en iedereen, inclusief keeper Pim van Limbeek, verdwijnt de bal hoog in het Eendrachtdoel, 1-1. Eendracht is hierdoor organisatorisch even van slag en verliest de grip op het middenveld, de ruimtes worden te groot. Wel krijgen de “groenwitten”, in het nieuwe all-black uittenue,  toch een paar mooie kansen. Maar zoals zo vaak scoort op dat moment de tegenstander. Eendracht verslikt zich volledig in een messcherpe counter van Trekvogels en staat met 2-1 achter. Dat was ook de ruststand.

  Na de pauze ontspon zich een spannende bekerstrijd. Bij de stand 2-1 voor Trekvogels zou de thuisclub doorgaan naar de volgende ronde. Bij een gelijkspel zou Eendracht de gelukkige zijn. Zo dicht bij de volgende ronde, wilde beide teams ook duidelijk resultaat behalen. Dat zorgde in de 2e helft voor een felle op en neer gaande strijd met mogelijkheden voor beide teams.  Aan Eendrachtzijde werden in de 55e minuut de moegestreden Daley Hoogakker en Ruben Janssen vervanger door respectievelijk Loufti Chamlal en Lars Koopman. Vooral de laatste zorgde met zijn rushes langs de rechter flank voor onrust in de Trekvogels achterhoede. Jammer dat de “finishing touch”, in de vorm van een voorzet op maat, er nog te weinig uitkwam.

  Sem Volleberg kreeg nog de mooiste kans. Maar “een op een” voor de keeper van de thuisclub was de doelman hem de baas. In de 75e minuut kwamen bij Eendracht Jurre Grijsbach en Sam Rommens in de ploeg voor Joep van  Dam en Sem Volleberg. Even later kwam ook Bram van de Kar nog in de ploeg. Hij werd, met z’n lengte,  in de punt van de aanval geposteerd en was meteen bijna succesvol met een kopbal die net over ging.  

  Zo verliep de tijd en ging het richting de 90e minuut. Maar eerst was er nog een fantastische redding van Pim van Limbeek nodig waarmee hij Eendracht op de been hield. Met een reflex hield hij de van dichtbij ingeschoten bal uit z’n doel. Toch leek Eendracht met de 2-1 stand net achter het net te gaan vissen. Tot "we" in de laatste minuut van de reguliere speeltijd een vrije trap te nemen kregen vanaf 18 meter voor het doel van Trekvogels. Zoals zo vaak ging aanvoerder Tim van Ooijen achter de bal staan en met een fraai geplaatst schot liet hij de Trekvogels gedesillusioneerd achter, 2-2. Want in deze stand kwam ook in de blessure tijd geen verandering meer en zodoende plaatsen de groenwitten zich voor het eerst sinds lange tijd weer eens voor de knock-out fase van de KNVB beker. 

  Een prachtig reultaat en een mooie opsteker voor trainers-duo Zoran Borojevic /Joep van der Linden en de Eendrachtploeg zo vlak voor de start van de competitie. Want komende zondag gaat het weer beginnen met eerst een uitwedstrijd tegen Olympia’18, aanvang 14.30 uur op sportpark Pelzer in Boxmeer.