• Tiental Eendracht '30 door zondagsschot op paasmaandag in slotfase onderuit

    19 apr 2022
  • Na een afwachtend begin van beide teams kroop Eendracht het eerst uit z'n schulp. Met een gedegen opbouw van achteruit probeerde Eendracht controle te krijgen over de wedstrijd. Met keeper Pim van Lembeek weer in de goal en Daan de Groot als  laatste man dat gaf vertrouwen aan de Eendrachtploeg. Maar desondanks was het eerste kansje voor DIO. Het Eendracht middenveld met Jurre Grijsbach en Lars Koopmans naast aanvoerder Tim van Ooijen kreeg gaandeweg de handen meer dan vol aan hun Drutense opponenten.

    Eendracht raakt het overwicht kwijt in de strijd op het middenveld. Zeker toen aanvoerder Tim van Ooijen een paar flinke overtredingen kreeg te verwerken. In de 25e minuut kwam DIO als het ware uit het niets op 1-0 nadat de spits iets teveel ruimte kreeg. De rechtsbuiten werd vrij aangespeeld en kon laag in de rechterhoek binnenschieten buiten bereik van Pim van Limbeek. Toch herpakte Eendracht zich zo goed en zo kwaad als het ging. Daley Hoogakker werd diep gestuurd en zijn hard ingeschoten bal eindigde in het zijnet. Vlak voor de rust snelde Ruben Janssen het strafschopgebied in maar zijn actie strandde bij de derde verdediger. Helaas dus met ‘n 1-0 achterstand de rust in.

    Na de pauze komt Bas Roeloffs komt in de ploeg voor Jorick vd Kar. Eendracht werkt hard om achterstand weg te werken zonder echt daadwerkelijk gevaarlijk te worden. In de 55e minuut komt Mirza in de ploeg voor de moegestreden Jurre Grijsbach. Na 20 minuten komt DIO met een messcherpe counter en Bas Roeloffs moet aan de noodrem trekken. Zijn nette overtreding is wel goed voor de rode kaart. Met 10 man moeten de groenwitten aan de 1-0 achterstand werken.

    Thimo Hennion komt voor Lars Koopman en Koen Hulshoff voor Sjoerd Bosch als verse krachten bij de Eendrachtploeg. En de groenwitten gaan op zoek naar de gelijkmaker maar gelijkertijd moet men oppassen voor de messcherpe counters van DIO. In de 80e minuut wordt de weer keihard werkende Ruben Janssen licht aangetikt binnen de 16 en de scheids ziet er een penalty in. Deze kans laat Daley Hoogakker zich niet ontnemen 1-1. Eendracht lijkt daarmee loon naar werken te krijgen maar een wereldgoal,  'n daverend schot vanaf 25 meter in de kruising, maakt korte metten met het verdiende gelijke spel. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd krijgt Eendracht via Daley Hoogakker nog een kans maar het geluk zit niet aan Eendrachtzijde de laatste weken en ook nu dus niet. Volgende zondag gaat Eendracht naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen WSV. Misschien is tegen de verrassende koploper een stuntje mogelijk?!