• Tam Eendracht '30 1 lijdt derde competitienederlaag tegen VIOD

28 feb 2022
  •  Eendracht ging zondag op bezoek bij VIOD in Doetinchem. De Doetinchemmers bivakkeren op de 2e plaats van onderen met 4 punten. Eendracht moet de punten binnenhalen om bovenin mee te blijven doen. In tegenstelling tot vorige week kan het niet aan het weer liggen want het leek wel voorjaar.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het eerste gevaar voor VIOD middels een vrije trap die voorlangs het Eendrachtdoel gaat. Daarna neemt Eendracht het initiatief over. In de 13e minuut wordt een vrije trap Eendracht Daley Hoogakker afgefloten buitenspel. Eendracht krijgt vooralsnog geen grip op de wedstrijd. In de 17e minuut is het dan plots 1-0 voor VIOD. Eendrachtaanvoerder Tim van Ooijen ligt geblesseerd op de grond en terwijl “speel buiten die bal” wordt geroepen gaat de rechterspits gewoon door en schiet de bal onhoudbaar binnen.

Eendracht probeert combinatie voetbal te spelen maar krijgt daar geen millimeter ruimte voor van de thuisclub. Eendracht. In de 25e minuut krijgt Eendracht een tegenaanval te verwerken waarbij de spits de bal in overduidelijke buitenspel positie ontvangt maar de scheidsrechter, zelf niet op een lijn staand, wuift het vlagsignaal van de Eendrachtassistent-scheidsrechter weg en de 2-0 staat op het scorebord.

Net als vorige week loopt Eendracht weer achter de feiten aan. Wer een noodgedwongen wissel aan Eendrachtzijde,  Koen Hulshoff komt voor de niet fitte Mirza. Eendracht krijgt dan wel aantal mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen o.a. via  Kans Robin RafaÃĢl na een steekpass van Tim van Ooijen. Eendracht komt door het fellere veldspel van VIOD geen moment in de wedstrijd. Met een tegenvallende 2-0 achterstand gaan de ploegen rusten in Doetinchem.

Met de pauze komt Lars Koopman in de ploeg voor Jorick van der Kar. Meteen na de rust 'n mooie omhaal van Ruben Janssen die de ommekeer in de wedstrijd had kunnen zijn. Volgens vriend en vijand werd de bal van achter de doellijn weggewerkt door 'n VIOD verdediger. En toen het meteen daarna bij de eerste de beste uitval 3-0 werd was de wedstrijd al bijna beslist.

Even later zelfs een grote kans voor VIOD op 4-0. Eendracht keeper Pim van Lembeek laat z’n klasse zien en redt. Voor de winterstop was de achterhoede vaak de beste linie bij Eendracht maar vandaag stond men niet scherp te verdedigen. Met een 3-0 voorsprong trekt VIOD zich terug in z’n schulp en is het eenrichtingsverkeer op het doel van VIOD. Eendracht krijgt kans op kans op o.a. via Robin RafaÃĢl en Milan van Leth die alleen op de keeper afgaan maar hun meerdere in de VIOD doelman moeten erkennen.

VIOD trekt de duimschroeven nog eens aan en de wedstrijd wordt harder en harder waarbij de scheidsrechter niet altijd meer het overzicht had. Een zware overtreding op aanvoerder Tim van Ooijen werd  slechts bestraft met geel. In de 65 minuut komt er een wissel bij Eendracht, Timo Hennion komt  in de ploeg voor Ruben Jansen. Weer creÃĢert Milan van Leth zich met een mooie actie een goede kans maar weer brengt de keeper redding. Sjoerd Bosch komt binnen de lijnen voor Thieme Dolle. Eendracht probeert van alles maar het lukt gewoonweg niet deze middag. Nogmaals een grote kans Milan van Leth maar het is weer de keeper die de bal keihard uit het doel stompt. In de 85e minuut krijgt Eendracht toch de verdiende eretreffer, na een scrimmage voor het VIOD doel haalt Koen Hulshoff met een laag schot in de beneden hoek de trekker over, 3-1.

Verder kwamen de groenwitten vandaag niet. Laten we het een off-day noemen van zowel Eendracht als de scheidsrechter en laten we ook eerlijk zijn ... het scorebord heeft altijd gelijk! Volgende week komt Union, de koploper die trouwens ook verloor, op bezoek voor een onvervalste derby. Aanvang 14.00 uur op de Maasvallei in Mook.