•  Terwijl er in de winterstop nog gedroomd kon worden van promotie naar de 1e klasse, moest ons eerste elftal uiteindelijk alle zeilen bijzetten om niet te degraderen naar de 3e klasse. Tot op de laatste speeldag bleef het spannend voor de ploeg van trainer Wim Joosten, die zich uiteindelijk vijfde mag noemen van de 2e klasse I.  

    Dat klinkt gek, toch? Dat was het ook. Met 30 punten eindigde Eendracht op de vijfde plaats. Een zege minder en dus 27 punten, had direct nacompetitie tegen degradatie betekent. Het hele jaar door lag alles bijzonder dicht bij elkaar. De competitie was volledig onvoorspelbaar. Maar nu, na 26 wedstrijden is 1 ding zeker: Eendracht ’30 1 gaat in september op voor haar vierde seizoen 2e klasse. Weer in regio Zuid, of gaan we terug naar Oost?

    Onze MO20-1 mocht afgelopen voorjaar in de hoofdklasse gemixt uit Oost en Zuid aan de bak. Dat deed het met verve, maar uiteindelijk kwam het net tekort voor het kampioenschap. Op de laatste speeldag stond een uitwedstrijd tegen naaste achtervolger Trekvogels op het programma. Eendracht kwam nog wel op 0-1 voorsprong, maar verloor uiteindelijk in tiental met 5-3 van de groen-zwarten. 

    Het duel in Nijmegen-oost was het laatste duel van deze ploeg op jeugdniveau. Na de zomer starten de meiden in de 3e klasse van het vrouwenvoetbal. Zo krijgt Eendracht ’30 1 voor het eerst in haar historie een Vrouwenteam op prestatieniveau. De dames gaan hun wedstrijden afwerken op de zaterdagmiddag. 

    Door het verdwijnen van de MO20-1 blijft er volgend seizoen maar één jeugdteam met meiden over. Maar wel een kampioensteam! De MO15-1 werd medio mei kampioen van de 3e klasse! Dat deden zij overigens geheel in stijl: er werd met 11-0 gewonnen van DIO ’30. Gefeliciteerd meiden & staf!