• Spookwedstrijd op De Maasvallei: Eendracht '30 - Varsseveld

    2 okt 2020
  • In een keer dook de term “spookwedstrijd” op nadat de aangescherpte Coronamaatregelen ervoor zorgen dat ook in het amateurvoetbal de wedstrijden zonder publiek gespeeld dienen te worden. Ook voor komende zondag staat dus zo’n spookwedstrijd, zonder publiek, op het programma op sportpark de Maasvallei en wel Eendracht’30 tegen sc Varsseveld.

    Nog maar net aan de competitie begonnen en Corona drukt dus weer een stempel op het voetbal. Het is niet anders, maar raar is het wel, een competitiewedstrijd zonder publiek. Eendracht liep vorige week weer in de val bij vv Vorden en trok met een 2-0 nederlaag aan het kortste eind en kon daarmee de winst in het 1e competitieduel geen vervolg geven. De tegenstander in het spookduel is sc Varsseveld. Zij hadden vorig jaar geen best seizoen en stonden onderaan toen de competitie vanwege Corona werd afgefloten.

    Nu is hun start aanmerkelijk beter en met een 2-2 gelijkspel en de 3-1 winst op VIOD van vorige week is sc Varsseveld nog ongeslagen. Aan de groenwitten de taak om daar wat aan te gaan doen, want de drie punten moeten in Mook blijven. Dat moet dan gebeuren met een flink gehavende ploeg. Vier geblesseerden en een schorsing zorgen ervoor dat trainer Bas van Bon weer aan het puzzelen wordt gezet. Maar de selectie is breed genoeg, anderen krijgen nu de kans om zich in de ploeg te spelen. Laat het dus maar zien!

    Voor het afwezige publiek zal een zo compleet mogelijk Twitterverslag worden gegeven en ook zullen er wedstrijdflitsen te horen zijn in het zondagmiddag sportprogramma van de plaatselijke omroep GL8 in samenwerking met Omroep Berg en Dal (voorheen omroep Groesbeek).