• Als we terug kijken op het afgelopen seizoen was de focus gericht op energie besparen om de begroting rond te krijgen. De prijzen van de energie bleven maar stijgen in een periode dat we als vereniging geen vast contract hadden. Op vele fronten, van kantine, bestuurskamers tot aan kleedkamers is er door onze leden getracht de energiekosten te drukken. Onze dank daarvoor. Daarnaast zijn er diverse acties op touw gezet zoals de belactie met de Vriendenloterij waar de meidenteams en spelers van zaterdag 5 een mooi bedrag bijeen hebben gebeld, het sponsorschap van de ING en de mogelijkheid om de nieuwe shirts te voorzien van een sponsor. Ook met gemeente zijn we in gesprek gegaan en hebben we een vergelijking van energiekosten gegeven met het verzoek tot een ondersteuning in de kosten. Die ondersteuning vanuit de gemeente is er ook gekomen, ook daarvoor onze dank.

  Op sportief niveau hebben we zowel bij het Voetbal als bij de Korfbal weer een mooi jaar achter de rug. En daar moet het uiteindelijk om gaan.  Boeiende wedstrijden met winst en verlies. Het 1e voetbal elftal is uiteindelijk na weer een spannende competitie, waarin een periodetitel of degradatie wederom dicht bij elkaar lagen. We hebben mogen genieten van mooi en goed voetbal waarin we niet altijd kregen wat we verdienden. Uiteindelijk eindigde we op een 5e plaats in de 2e klasse Zuid waarmee het 1e team toch weer geschiedenis heeft geschreven. Niet eerder is een team van Eendracht’30 hoger geëindigd.

  Inmiddels hebben we afscheid genomen van de trainers Wim Joosten en Henny Queens. Zoran Borojevic en Joep van der Linden hebben het roer overgenomen. De selectie is nu nog breder dan afgelopen seizoen waarin we ook zien dat jongens uit ons 2e selectie team, tegenwoordig zaterdag 3, doorstromen naar het eerste elftal. 

  Dit tweede selectie team heeft afgelopen seizoen een goed leerjaar gehad in het senioren voetbal. Met veel jongens die nog in de Jo-19 mogen spelen hebben ze onder leiding van Richard de Groot een prima seizoen gedraaid. Het komend seizoen onder leiding van Twan Hendriks en Sjaak Schuiling hopen we dat dit team zich weer verder door ontwikkelt.

  Onze derde selectie team de Meiden onder 20 hebben in de hoofdklasse tot het laatst meegedraaid om de titel, helaas bleken in de laatste wedstrijd de meiden van de Trekvogels te sterk.
  Dit seizoen gaan ze verder als Vrouwen 1 en maken een gewaagde stap naar de derde klasse onder leiding van trainer Ray Dijkema. De eerste wedstrijden laten al zien dat ze op dit niveau in hun eerste jaar senioren al goed mee kunnen. De MO15-1 wisten wel het kampioenschap te behalen en zullen dit seizoen met ING als sponsor op het wedstrijdshirt spelen. De ING is vanuit de KNVB een nieuwe sponsor waarbij zij het accent leggen op het meisjes en vrouwen voetbal.

  Ook een hoogtepunt in de afgelopen competitie was de bekerstrijd van zaterdag 5 dat helaas met een geweldig voetbalfeest en ondersteund door 2 bussen vol met supporters in de achtste finale strandde in Hengelo. Bij de jeugd hebben we ingezet op een betere opleiding in alle geledingen van de jeugd.

  Het gelanceerde jeugdplan wordt helaas enigszins vertraagt uitgerold nu Julian Paardekooper de stap heeft gezet als Jeugdtrainer bij NEC en Sjoerd Poos de voorkeur heeft gegeven aan het trainen van een jeugdteam. Momenteel bestaat de commissie onder leiding van Ruud Leenders uit Rik Vos en Thieme Dolle. Hier moeten echt krachten bij om het jeugdplan verder uit te rollen. Ter ondersteuning van het jeugdplan zijn we partnerclub geworden van NEC. Op de NEC train de trainer-avonden in de regio kunnen onze trainers inschrijven om hun hun kennis op te schroeven.

  Ook bij de korfbal was het genieten. Afgelopen seizoen hebben we ook bij de korfbal weer kampioenen mogen begroeten. Het is goed om te zien dat het ledenaantal bij de korfbal maar door blijft groeien. Ook het komend seizoen hebben we in nagenoeg alle leeftijdsklasse een team. Bij de B-junioren zelfs twee teams. 

  Het eerste korfbal team sloot het seizoen af met een gedeeld kampioenschap. Na enkele jaren breedte korfbal te hebben gespeeld is dit seizoen onderleiding van trainer Nico Verberkt ingeschreven in het wedstrijdkorfbal. Een behoorlijke stap waarbij de dames alle zeilen bij zullen moeten zetten. Wij wensen de spelers en trainer veel succes met deze uitdagende stap.

  Aan de hand van het technisch beleidsplan van de Korfbal en trainer Nico Verberkt zullen ook door het principe de trainer traint de trainer de kwaliteit van de trainingen en daarmee de speelster verhogen. Daarmee zal ook de spelvreugde stijgen en kunnen we leden langer behouden voor onze vereniging.

  Zoals gezegd het zal om voetbal en korfbal moeten draaien en daarop zal meer en meer geïnvesteerd moeten worden. Materialen moeten op orde zijn, velden moeten goed zijn en er zal geïnvesteerd moeten worden in trainers.  We moeten kwaliteit blijven leveren. We hebben nu bij de korfbal weer sinds lange tijd een trainer aangesteld en er is een voetbaltrainer aangesteld voor de Vrouwen 1. Hopelijk kunnen we dit de komende jaren verder uitbreiden.

  Om goed te kunnen investeren in voetbal en korfbal hebben we meer inkomsten nodig. 
  Het afgelopen seizoen hebben er zich weer een redelijk aantal sponsoren bij ons aangesloten. 
  Naast de contributie en kantine inkomsten zijn de sponsorinkomsten een van de drie peilers van de vereniging.
  Ook het komend seizoen hopen we weer een aantal nieuwe sponsoren te kunnen werven. Onze dank gaat deze keer in het bijzonder uit naar de kledingsponsoren van de jeugd.

  Het kledingcontract met kledingleverancier Patrick zorgt er voor dat alle jeugd van voetbal en korfbal weer in nieuwe wedstrijdkleding loopt en deze keer konden we ook eigen sponsoren op de shirts laten aanbrengen waarbij de opbrengsten volledig voor de kas van onze vereniging zijn. Wellicht dat vanuit het Vrijwilligersbeleid ook nog sponsoren komen, want lever je een sponsor aan dan wordt je vrijgesteld van de vrijwilligers werk en komt het geld ten goede van onze club.

  Waarin ook geïnvesteerd moet worden zijn de gebouwen. Daarbij ligt de bal bij de gemeente Mook en Middelaar. Over de gesteldheid van ons clubhuis en de kleedkamers, die immers gemeentelijk eigendom zijn, blijven we met de gemeente in gevecht.  De gebouwen zijn niet meer van deze tijd en voldoen zeker niet aan de huidige eisen en normen. Met name Stichting Sportpark de Maasvallei, onder leiding van de nieuwe voorzitter Adri Cocu, voert de druk bij de gemeente op. Ook op het vlak van duurzaamheid zou er nog veel gedaan kunnen worden echter verdwijnen alle onderzoeksrapporten in de beroemde bureaulade. Het tekort aan kleedruimtes en opslagruimtes wordt steeds meer duidelijk en zal spoedig een oplossing voor moeten worden gevonden.

  Ondanks een financieel lastig jaar hebben we toch kans gezien om enkele investeringen te doen. Zo is op het kunstgrasveld de verlichting vervangen voor LED verlichting. Zijn de lichtmasten bij de korfbal vervangen en voorzien van nieuwe lichtbakken. De vernieuwing van de drie bestuurskamers is nu nagenoeg afgerond en op het hoofdveld is de geluidsinstallatie vervangen. Dit alles voor duurzaamheid en kwaliteit. We hopen dat de gemeente Mook en Middelaar ons goede voorbeeld zal volgen?!

  Charles Eltink, voorzitter Eendracht’30