• Seizoensafsluiting Eendracht '30 1 tegen Spero

    5 jun 2022
  • Eendracht sluit maandag 2e Pinksterdag het seizoen af thuis op sportpark de Maasvallei tegen Spero uit Elst. Voor beide teams staat er niets meer op het spel behalve de eer van het winnen. Zowel Spero als Eendracht kunnen niet meer in aanmerking voor een plaats in de na-competitie voor promotie en ook van degradatie zorgen zijn ze gevrijwaard. Niets staat beide ploegen dus in de weg om er een mooie wedstrijd van te maken. Bij Eendracht zal de wedstrijd toch ook wel in het teken staan van afscheid.

    Om te beginnen van trainer Charles Kazlauskas die na een seizoen er voor kiest om het hogerop te gaan proberen bij de Bataven uit Gendt. Even leek het erop, met de mooie onverwachte koppositie van Eendracht in de winterstop, dat dat stapje hogerop met Eendracht ook tot de mogelijkheden zou behoren! Maar na de winter ontbrak het de groenwitten aan dat stukje geluk dat er in de beginfase van het seizoen wel was. Bovendien wordt de eindstand pas na de laatste wedstrijd opgemaakt! Niettemin was het een mooi seizoen met veel goede mooie spannende wedstrijden maar de ploeg ging ook een aantal keren door de ondergrens.

    Veel wisselingen in de opstellingen door corona, blessures, schorsingen, vakanties etc. Voordeel daarvan is dat reserves zich hebben kunnen laten zien en dat ze veel speelminuten, dus ervaring, hebben kunnen op doen. Er gaan wat spelers stoppen of naar een andere club. Daar zal uiteraard aandacht voor zijn na afloop van de wedstrijd in de derde helft. De derde helft die zeker weer ouderwets gezellig zal zijn en waar iedereen in de gelegenheid zal zijn om vertrekkende spelers, stafleden en trainer te bedanken.