• Ook nederlaag tegen de nummer twee op de ranglijst

  25 mrt 2024
 • Eendracht speelde de afgelopen drie wedstrijden tegen de top 3 van de 2e klasse en moest daarin genoegen nemen met evenzoveel nederlagen. Met 2-1, 3-0 en 3-1 gingen de groenwitten drie keer ten onder. Jongstleden zondag was vv Handel, de nummer twee van de ranglijst, de tegenstander. In de warming-up moest ook spits Daley Hoogakker nog geblesseerd afhaken en dat, vanwege een x-aantal andere blessuregevallen, bij een toch al niet al te brede selectie.

  Klokslag 14.00 uur werd er afgetrapt op een door regen en hagel glad en zacht veld. De thuisclub zette de mannen van Eendracht van meet af aan onder druk. Toch wist Eendracht zich steeds knap onder die druk uit te voetballen. Al was er ook soms wat "kunst en vliegwerk" bij nodig. Ook Eendracht kreeg enkele mogelijkheden maar de boomlange keeper van Handel was op z'n post. Na ruim een half uur slaat de thuisclub dan toch toe en ze weten het veldoverwicht uit te drukken in een 1-0 voorsprong. Met die stand wordt ook de rust bereikt.

  Na de theepauze zette vv Handel aan voor het snel uitbreiden van de doelpuntenmarge. Met voorzichtig maar degelijk positiespel wordt de Eendrachtachterhoede, met de jonge Bram van de Kar weer in de basis, op de proef gesteld. Het Eendrachtmiddenveld en de voorhoede werkten zich een slag in de rondte om het spel van Handel te ontregelen. Ook nu kreeg Eendracht weer een enkele mogelijkheid. Maar de meeste kansen waren er toch voor de thuisclub.
  Maar ook in de 2e helft hielden de groenwitten lang stand maar in de 25e minuut na rust was het dan toch raak, 2-0. Een afgeslagen bal werd tot twee keer toe van de lijn gehaald maar de derde keer was het wel raak. Toen vijf minuten later alweer een doelpunt viel voor de thuisclub dacht Handel meteen aan een veel grotere uitslag en zette de duimschroeven nog maar eens aan. Zover kwam het niet gelukkig voor de strijdende Eendrachtploeg. Beide coaches gingen het laatste kwartier nog flink aan het wisselen en zo kwamen ook nog de reservespelers aan wat speelminuten toe. Een van de invallers, Lars Koopman, redde de spreekwoordelijke eer voor Eendracht met een doelpunt vlak voor tijd en bracht de eindstand daarmee op 3-1.

  Na de drie nederlagen tegen de top 3 van de ranglijst is het nu zaak voor Eendracht om de rug te rechten en in de resterende 7 duels nog de nodige punten te pakken. Dat zou moeten kunnen in ieder geval zodanig dat directe degradatie voorkomen zou kunnen worden. In het paasweekend is Eendracht vrij en dus op zondag 7 april staat de thuiswedstrijd tegen Berghem Sport op het programma. Massale steun van de supporters kan de Eendrachtploeg goed gebruiken. De aftrap op de Maasvallei is zoals altijd om 14.00 uur.

  Foto: website vv Handel