• Na de vervelende nederlaag, in de laatste minuten, tegen vv Heeswijk vorige week stond er voor Eendracht weer een stevige klus op het programma. Maar tegen DAW Schaijk presteerden de groenwitten tot nu steeds goed. De ploeg uit Schaijk kwam nog net niet met knikkende knieën naar de Maasvallei. Feit was wel dat de mannen uit Schaijk in de drie eerdere ontmoetingen met Eendracht nog niet tot winst waren gekomen.

    Eendracht liet vanaf het begin van de wedstrijd zien goed mee te kunnen met het niveau van de nummer 3 in de 2e klasse. Onder, eindelijk, weer eens heerlijke voetbalomstandigheden op een prima bespeelbare grasmat van het hoofdveld van de Maasvallei gingen de groenwitten voortvarend van start. Hoewel er toch weer geïmproviseerd moest worden met de opstelling gaven de terugkerende blessuregevallen op de bank ook wat dat betreft weer een wat positiever beeld. Toch kwam Eendracht van een koude kermis thuis. Want net toen het wachten was op het eerste Eendrachtdoelpunt want er waren al een handvol kansen voor de groenwitten in de eerste twintig minuten, sloeg DAW ongenadig toe. Want de eerste de beste kans in de 22e minuut was meteen raak voor de ploeg uit Schaijk en vijf minuten later stond de 0-2 al op het scorebord. Hoe zo efficiënt omgaan met mogelijkheden ... daar kan Eendracht nog wat van leren. Toch waren er al voor de rust kansen voor Eendracht om terug te komen in de wedstrijd middels een aansluittreffer. Helaas stond het vizier niet op scherp maar de herwonnen geestdrift (volgens de Gelderlander!) van de groenwitten en het toch ondanks de achterstand goede spel van de groenwitten zorgde wel voor een positiever beeld dan de wedstrijden tot nu toe na de winterstop.

    Maar er stond bij rust wel een 2-0 achterstand op het scorebord. Na de thee ontstond er een levendige wedstrijd waarbij Eendracht grote gedeeltes van de wedstrijd beter was dan de tegenstander. Zeker toen Lars Koopman met een schot vanaf rand strafschopgebied een afgeslagen bal in een keer laag binnenschoot gaf dat de rechtgeaarde Eendrachtsupporters de nodige hoop op een beter resultaat. Maar de gasten uit Schaijk waren geenszins van plan om te capituleren en de wedstrijd werd nog wat feller en de goed leidende scheidsrechter moest de touwtjes wat aantrekken. Eendracht was enkele malen dichtbij de gelijkmaker maar paal en lat en een in goede vorm zijnde DAW keeper stonden groenwit succes in de weg. Tot op het laatst gaf de Eendrachtploeg alles voor de gelijkmakende treffer. Aanvallende impulsen via invallers Sem Volleberg en Lars de Keuning ten spijt kwam de verdiende gelijkmaker er niet.

    En zo stond Eendracht net als vorige week met lege handen na een 2-1 nederlaag. Hoe twee nederlagen op rij een totaal ander gevoel kunnen geven. Komende zondag is Eendracht vrij van competitieverplichtingen en pas weer op 17 maart staat de volgende match op het programma. Maar ook dan wacht een niet makkelijke opdracht want dan komt namelijk koploper Boekel op bezoek op de Maasvallei. Waarbij Eendracht de stijgende lijn in het spel zeker nodig zal hebben om tot resultaat te komen tegen de trotse lijstaanvoerder Boekel Sport die tot nu toe slechts een maal verloren. Steun van veel Eendrachtsupporters zal zeker bijdragen om tot een goed resultaat te komen. Dus kom op 17 maart naar de Maasvallei om 14.00 uur aanvang; Eendrachty'30 tegen Boekel Sport.

    Foto: Marja Megens