• Walking-Football

 • Trainingsschema

  Dag Tijd Veld Kleedkamer
  Vrijdag 10:00-11:30 2 7
 • Over Walking Football

  De naam zegt het al, Walking Football is voetbal zonder rennen. Een spelvorm die de fysieke gesteldheid van 60-plussers respec­teert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. En een spelvorm waar­bij spelplezier en plezier maken met elkaar voorop staan. Zodat deelnemers niet alleen fysiek maar ook mentaal fit worden of blijven. ‘Is dat nog wel voetbal? En is dat leuk dan?’, horen we vaak. Jazeker, want Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal met een aantal uitzonderingen. Behalve dat er niet mag worden gerend, is er geen buitenspel en zijn er geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft. Ook mogen er geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De spelregels zijn bedoeld om de fysieke belasting laag te houden zodat blessures worden voorkomen.

  De meeste voetballers kunnen geen genoeg krijgen van het spelletje. Naarmate de jaren verstrijken stribbelt het lijf helaas steeds meer tegen. Spelers raken geblesseerd, verliezen hun conditie en kunnen daardoor niet meer mee in het reguliere voetbalaanbod. Om te voorkomen dat oudere voetballers hierdoor stoppen is Walking Football ontwikkeld. Dankzij deze spelvariant is een leven lang voetbal mogelijk.

  Overigens, ook voor 60-plussers die geen voetbalverleden hebben, is Walking Football een leuke manier om in beweging te blijven of op latere leeftijd te starten met voetballen. Heb je interesse of ken je mensen die hier mogelijk aan mee zouden willen doen? Schroom dan niet om je te melden bij Ton Broekmans. Dat kan via de mail naar ton.broekmans@outlook.com of telefoon, via 06-29081344.