• Eendracht verloor jl. zondag teleurstellend met 3-0 de thuiswedstrijd tegen Berghem Sport. Teleurstellend want aan de heenwedstrijd voor de winterstop hadden de groenwitten nog een 1-1 gelijkspel overgehouden en bovendien teleurstellend want Eendracht bevind zich behoorlijk in de gevarenzone op de voorlaatste positie op de ranglijst. De achterstand tot de 3e plaats van onderen van vv Heeswijk, die recht geeft op degradatie/promotiewedstrijden, is al opgelopen tot 4 punten.

  Maar er zijn nog zes wedstrijden, zeg maar zes finales, te gaan om klassebehoud te bewerkstelligen. Want laat het duidelijk zijn dat kan nog steeds. Soms zit het mee en soms zit het tegen. In de wedstrijd tegen Berghem Sport namen de gasten, ook nog lang niet veilig, het initiatief. Eendracht had het lastig en was met name op het middenveld zoekende. De ploeg uit Berghem was net wat sterker ook in de persoonlijke duels, wat feller en ook slimmer. Dat is een begrip dat zich moeilijk laat uitleggen maar het leverde wel een optisch overwicht op voor Berghem Sport.

  Toch leek de de rust zonder doelpunten bereikt te worden ware het niet dat in de extra-tijd de gasten nog een vrije trap kregen op de rand van het strafschopgebied. Vanaf de kant zag het er allemaal wat onschuldig uit maar de scheidsrechter was er zeker een overtreding. Berghem Sport pakte het cadeautje uit en schoot de bal door een wirwar van spelers langs/door het muurtje achter de verbaasde Eendrachtkeeper Pim van Limbeek, 0-1.

  Na de wisseling van speelhelft ging Eendracht op zoek naar de gelijkmaker en die had meteen al kunnen vallen als een kopbal van Ruben Janssen iets meer richting had gehad en niet net over de lat ging. Inderdaad soms zit het mee en soms niet ! Maar geluk moet je ook afdwingen en eerlijk is eerlijk, het heilige vuur dat er tegen Boekel Sport en ook tegen DAW wel was ontbrak. Berghem Sport gaf geen krimp wat de groenwitten ook probeerden. Enkele vermeende overtredingen op Daley Hoogakker werden door de scheidsrechter niet als dusdanig beoordeeld en ook een forse charge op Ruben Janssen werd door de man in het zwart vanaf afstand weggewuifd. Het zat dus weer eens niet mee.

  Maar ook de gasten uit Berghem lieten niet hun beste spel zien. Toen Eendracht een kwartier van tijd met aanvallende wissels wat meer risico's moest gaan nemen sloeg Berghem Sport wel toe met twee snel uitgevoerde counters. Invaller Eendrachtkeeper Merijn Velthuis, die de geblesseerd geraakte Pim van Limbeek prima verving, had daar geen verweer in, 0-3. Een verdiende maar geflatteerde overwinning voor de minst slecht ploeg van deze middag op de Maasvallei.

  Komende zondag de eerste van zes finales in Schijndel tegen Avanti. Die begint om 14.00 uur op sportpark De Molenheide in Schijndel. Avanti staat op de 6e plaats maar is ook met 26 punten nog niet veilig in de strijd om degradatie. Dus van ontspanning of onderschatting zal de Schijndelse ploeg wel geen last hebben. Meer dan 100% inzet en vooral ook voetbalslimheid zal de Eendrachtploeg dus nodig hebben (en een beetje geluk is ook welkom).

  Foto: Archiefbeeld door Frans vd Elzen