• Na vertrek zondagelftallen rolt de bal volgend seizoen vooral op zaterdag

  15 jun 2023
 • Als gevolg van het vertrek van twee zondagelftallen, waarvan het tweede elftal naar een andere vereniging is overgestapt en het derde elftal helaas heeft moeten stoppen vanwege een gebrek aan spelers, verschuift het seniorenvoetbal (mannen) bij Eendracht geleidelijk van zondag naar zaterdag.

  De verschuiving naar het zaterdagvoetbal bij Eendracht staat niet op zichzelf. Het is een landelijke trend waarbij steeds minder op zondag en steeds meer op zaterdag wordt gevoetbald. Volgens recente gegevens van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is het aantal zondagelftallen de afgelopen jaren gestaag gedaald, terwijl het aantal zaterdagelftallen juist is toegenomen. Deze landelijke trend zien we ook binnen onze eigen vereniging terug.

  Voor volgend seizoen betekent dit concreet dat ons eerste zondagteam het enige team zal zijn dat actief is op zondag. We zijn verheugd dat ons vlaggenschip zal blijven uitkomen in de Tweede Klasse en ons zal vertegenwoordigen op deze traditionele speeldag.

  We zijn ook verheugd dat we volgend seizoen wederom maar liefst vier zaterdagteams hebben die onze vereniging zullen vertegenwoordigen in verschillende regionale competities. We geloven dat deze verschuiving ook nieuwe kansen biedt voor groei en ontwikkeling binnen onze club.

  Naast de teams op zaterdag en het eerste zondagelftal, blijven we ook onze recreatieve teams faciliteren die hun wedstrijden zullen spelen op vrijdag. Op deze manier kunnen spelers van alle niveaus en leeftijden betrokken blijven bij onze vereniging en plezier beleven aan het voetbal.