• Op maandag 26 april was er weer de traditionele lintjesregen. Ditmaal kreeg ook Eendracht '30 ere-lid Thei Wijnen uit handen van burgemeester Willem Gradisen de onderscheiding uitgereikt en daarmee werd Thei benoemd tot Lid in de orde van Oranje Nassau.

    De aanvraag kwam vanuit Eendracht mede met ondersteuning en volledige instemming van carnavalsvereniging de Meulenwiekers en stichting CAM (Culturele Activiteiten Molenhoek). Thei werd in 1975 lid van Eendracht. Vanuit Maasbree was hij na zā€™n studie aan de Universiteit Nijmegen in Molenhoek gaan wonen en als rechtgeaard verenigingsman en enthousiast voetballer meldde hij zich aan bij Eendracht.

    Spoedig werd duidelijk dat de allergrootste kwaliteiten van Thei buiten het voetbalveld lagen. Met automatisering en tussen de computers voelde Thei zich thuis. Dat bleef ook op bestuurlijk vlak niet onopgemerkt en al na twee jaar werd Thei vanuit het jeugdbestuur in 1977 voorgedragen als lid van het hoofdbestuur.

    Toen penningmeester Theo Veugelers stopte in 1996 was Thei de aangewezen persoon om hem op te volgen. Met verve en altijd tot op de cent nauwkeurig heeft hij dit vele jaren gedaan. Zijn benoeming in 2003 tot ere-lid van Eendracht bij zijn afscheid na meer dan 25 jaar bestuurslidmaatschap was voor Thei echter geen reden om het rustig aan te gaan doen bij Eendracht.

    Tot op vandaag de dag doet Thei de leden- en contributieadministratie van Eendracht en hij beheert van daaruit ook het digitale ledenarchief. Voor het clubblad Ronduit maakt Thei deel uit van de commissie publiciteit en alles wat bij Eendracht met computers te maken heeft bleef en blijft nog steeds bij hem in goede handen. En of dat allemaal nog niet genoeg is, is Thei vanaf vorig jaar ook nog de Eendracht Klusploeg op de dinsdagmorgen komen versterken.

    Kortom een lijst van verdiensten voor Eendracht waar je u tegen zegt en samen met zijn verdiensten voor de Meulenwiekers en stichting CAM meer dan voldoende aanleiding voor koning Willem-Alexander om de Koninklijke Onderscheiding aan Thei toe te kennen.