• Zondag ontvingen wij het droevige bericht dat Jaap Beers na een ongelijke strijd tegen kanker is overleden. Jaap heeft zich met alles wat hij in zich had verzet tegen het onvermijdelijke, maar moest uiteindelijk zondagavond de strijd opgeven. Wij wensen Josephine, familie en vrienden heel veel sterkte in het verwerken van dit grote verlies.

    Jaap was een Eendrachtman pur sang, met een groen-wit hart dat hij van huis uit meekreeg. Een opsomming geven van de verdiensten van Jaap voor onze vereniging is bijna niet te doen. Vanaf zijn zestiende jaar zette hij zich al in als vrijwilliger bij Eendracht ’30 en heeft gedurende deze lange periode tijd vele functies uitgevoerd. Zo begon hij bij Eendracht op jeugdige leeftijd als jeugdleider. Als actief voetballer was hij een groot aantal jaren eerste elftalspeler die met zijn snelheid zowel in de voorhoede als ook achterin goed uit de voeten kon. Jaap was vele jaren lang mede-organisator van de Eendracht jeugdkampen. Ook zou hij een aantal jaren als voorzitter van de Eendracht jeugdafdeling fungeren en was hij in die hoedanigheid ook lid van het hoofdbestuur van Eendracht. Een aantal jaren geleden blies hij samen met enkele anderen de organisatie van het Noppentoernooi en het Groenwit Verenigingsfeest nieuw leven in. Zijn laatste verdienste heeft Jaap als trainer van het 1e korfbalteam van Eendracht waar hij als trainer/coach een grote rol speelde in de opbouw van de onderlinge samenwerking en de teamgeest die zeker ook bij dameskorfbal erg belangrijk zijn. 

    Bij de uitvoering van al deze functies in het verenigingsleven, want niet alleen bij Eendracht maar ook bij de carnavalsvereniging de Heikneuters was Jaap actief, vertoonde hij een hoge mate van verantwoordelijkheid, betrokkenheid en niet aflatende inzet. En bovendien wist hij ook anderen te motiveren en te enthousiasmeren en bezat Jaap de kwaliteit om ook te kunnen relativeren en om ergens een ludieke draaiing aan te geven als dat nodig was. Hij was Eendrachtman van het jaar in 1999 en ook kreeg hij enkele jaren terug de titel Eendracht Lid van Verdiensten.

    Voor al zijn verdiensten voor Eendracht maar ook voor andere vrijwilligersactiviteiten in Mook werd Jaap door burgemeester Gradissen terecht onderscheiden met de vrijwilligersspeld van de gemeente Mook en Middelaar. Maar het meest trots was hij misschien nog wel op de titel korfbalsupporter van de eeuw die hij in 2000 kreeg van de afdeling korfbal. Want mede door Josephine natuurlijk had Jaap aan Eendracht korfbal zijn hart verpand. Hij was er tot het laatste seizoen een super enthousiaste, gedreven, maar bovenal geliefde trainer. Nog op zijn laatste verjaardag in november jl. werd Jaap verrast door een toeterfelicitatie van zijn meiden van korfbal 1. Gedwongen door Corona kwamen ze Jaap toen in de auto al toeterend door de Pastoor Fabritiusstraat feliciteren. Het werd achteraf gezien al een vroege laatste groet.

    Jaap, rust in vrede.