• Vandaag ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden op 80-jarige leeftijd van ons ere-lid Jan Arts. Jan was vanaf zijn 12e  jaar lid van Eendracht en heeft grote verdiensten gehad voor onze vereniging. Op zijn 17e jaar debuteerde hij in 1959/1960 in het 1e elftal. Maar liefst tot 1971 zou hij de eer van de groenwitten hoog houden. Na de carrière in het 1e elftal ging Jan afbouwen en het 3e en 4e elftal en later nog op zaterdagmiddag bij de veteranen.

  Jan had zeker niet alleen voetbaltechnische kwaliteiten maar vooral ook op bestuurlijk niveau heeft hij heel veel betekenis gehad voor Eendracht. Vanaf 1967 kwam hij in het bestuur met als taak publiciteit en om het toenmalige clubblad “Kontakt” te verzorgen. Nadat Jan voor z’n werk als ambtenaar in Dreumel terechtkwam moest hij noodgedwongen enkele jaren stoppen als bestuurslid. Maar in 1972 kwam hij terug in Mook en “dus” ook weer in het bestuur van Eendracht. Hij nam de taak als secretaris van het bestuur over van, de ook onlangs overleden, Theo Hendriks.

  Meer dan 25 jaar zou Jan als secretaris mede leiding geven aan zijn Eendracht. In 1982 werd Jan door de redactie van Ronduit uitverkozen als eerste clubman in de historie van Eendracht. Jan was een van de eersten die de in de jaren 80 ingestelde gemeentelijke vrijwilligersspeld in ontvangst mocht nemen. Vanwege zijn grote verdiensten voor de groenwitten werd Jan bij zijn afscheid als bestuurslid benoemd tot ere-lid.

  Nadien bleef hij nauw verbonden met de groenwitten als vaste supporter bij wedstrijden van Eendracht 1 en als lid van de klusploeg op dinsdagmorgen. Op zaterdagmiddag kwam hij graag naar de Maasvallei om aan “ ’t Tunneke ”  onder het genot van enkele glaasjes bier de grote en kleine “wereldproblemen” te bespreken.

  De laatste wedstrijd die Jan bij Eendracht bezocht was die van het 1e elftal tegen Groesbeekse Boys op 11 december. Jan’s laatste wedstrijd eindigde sneller dan verwacht en is nu definitief voorbij.

  Wij wensen Bets en de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel kracht en sterkte toe in deze voor hen zo moeilijke tijd. 

  Bij Eendracht zullen wij je missen. Rust zacht Jan.