• Eindelijk ook drie punten op eigen Maasvallei voor Eendracht '30 1

25 okt 2019
  • Eendracht pakt vv Vorden in met 3-1 en laat zien dat het thuis op de eigen Maasvallei wel kan winnen. Want dat laatste was met twee thuisnederlagen deze competitie nog niet gelukt. Tegen Vorden begon Eendracht geconcentreerd want men wilde natuurlijk koste wat kost voorkomen weer snel tegen een achterstand aan te kijken zoals in de eerste twee thuiswedstrijden van dit seizoen!

Daar slaagden de mannen van coach Bas van Bon uitstekend in en de groenwitten creëerden zich een ligt overwicht. Het veld leek door de vele regen van de laatste weken wat zacht en ongelijk en spelers van beide teams hadden daar moeite mee. Passes kwamen niet aan of schoten door en veel glijpartijen. Mede daardoor kwam het Eendracht veldspel er niet goed uit. Nadat beide teams wat kleine mogelijkheden hadden gehad was Daley Hoogakker die in de 24e minuut een voorzet van de goed mee opgekomen Bas Roeloffs knap binnenschoot, 1-0. De bezoekers lieten zich echter niet gemakkelijk naar de slachtbank leiden en ze voerden het tempo in de wedstrijd nog wat op. Eendracht krijgt echter de beste kansen o.a. via Daley Hoogakker, Carlito de Zeeuw en een schot van Ruben Janssen op de lat. Met een verdiende 1-0 voorsprong voor Eendracht op het scorebord zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na de rust is het in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Alhoewel de gasten uit Vorden nog een tandje bijschakelden vooral ook in fysiek opzicht. Eendracht had de handen vol aan de snelle en balvaardige voorwaartsen van de bezoekers. Na een klein kwartiertje kwam Vorden op gelijke hoogte met Eendracht. Vanuit een corner werd een afgeslagen bal in eerste instantie nog gepareerd met de voet door Eendrachtkeeper Bas Schoolmeesters maar op de tweede poging moest hij bakzeil halen, 1-1. Eendracht had daar even moeite mee maar rechtte de rug. In de 67e minuut kreeg Milan van Leth via de rechterzijde een dot van een kans. Zijn schot ging net voor het doel langs. Het spel wordt feller en de in opvallend rose gestoken scheidsrechter kreeg het lastig en keek regelmatig tegen de laagstaande zon in! Beide teams gaan vol voor de winst want ook de bezoekers geven vol gas.            In de 73e minuut krijgt Eendracht een vrije trap te nemen op ongeveer 20 meter van het doel van Vorden. Tim van Ooijen ziet zijn goed geschoten bal ook nog ligt van richting veranderd via een speler van Vorden en de keeper staat op het verkeerde been, 2-1.

Met nog een kwartier te spelen gaan beide trainers aan het wisselen. Bij Eendracht komen Sem Volleberg en Dardan Gabrica binnen de lijnen voor Milan van Leth en Mels Willems. In de 77e minuut komt Carlito de Zeeuw alleen voor de keeper en zijn prachtige lob had een beter lot verdiend dan op de lat te eindigen. Even later gaat Carlito moegestreden naar de kant en wordt vervangen door broer Marciano de Zeeuw die na een dik jaar blessureleed voor het eerst weer eens binnen de lijnen komt bij Eendracht 1. Hij staat amper in het veld of hij krijgt bij z’n tweede balbezit een voorzet van de rechterkant van de razendsnelle Sem Volleberg die z’n tegenstander voorbijloopt alsof hij hem tegenkomt! Ondanks weinig wedstrijdritme weet Marciano de Zeeuw de mooie voorzet op waarde in te schatten en hem prachtig binnen te schieten, 3-1. Met nog 5 minuten officiële speeltijd te gaan lijkt de winst binnen handbereik voor Eendracht. De in de 2e helft wat warrig leidende scheidsrechter, last van de zon,  gaf in de 88e minuut de Vordenaren nog een penalty. Vorden weigerde echter het cadeautje uit te pakken en om te zetten in een doelpunt want de hard ingeschoten bal eindigde op de paal. Daarmee was de eerste thuisoverwinning dit seizoen een feit en doet Eendracht in een klap mee in de top van de 2e klasse.

Volgende zondag is er de uitwedstrijd tegen DVC’26 op sportpark de Nevelhorst (14.00 uur) in Didam. DVC kreeg jl. zondag met 4-1 op de broek bij Union maar is voor Eendracht een niet te onderschatten tegenstander. De groenwitten zullen vanaf het begin weer alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat.