•  Met een dik verdiende 4-0 overwinning op RKSV Schijndel heeft Eendracht zich op eigen kracht veilig gespeeld in de 2e klasse G van district Zuid. Door de overwinningen in de laatste drie wedstrijden behaalden de groenwitten zelfs voldoende punten voor een mooie eervolle 5e plaats in de eindklassering. Een knappe prestatie van het team van de beide trainers, Wim Joosten en Henny Queens.

In de wedstrijd tegen Schijndel, die bij winst een periodetitel konden behalen, was Eendracht van meet af aan de beter voetballende ploeg. En het team dat bovendien ook nog een flinke dosis werklust en inzet op de mooie grasmat wist te leggen. Dat de tegenstander een periodetitel kon behalen was aan hun spel en optreden niet te merken. Maar dat was zeker ook de verdienste van een gemotiveerde Eendrachtploeg die een van haar beste wedstrijden van het seizoen speelde.

Al vlot kwamen de eerste mogelijkheden voor de groenwitten. Hoewel ook de gasten in de beginfase nog meededen. Maar keeper Pim van Limbeek en zijn achterhoede straalden rust en vertrouwen uit. Na ongeveer twintig minuten bral Ruben Janssen de ban. Met een listig balletje verraste hij de Schijndelse keeper, 1-0. Schijndel spartelde toen nog wat tegen en Eendracht kon het zich zelfs veroorloven om een aantal mooie kansen onbenut te laten. Maar een kwartier voor de rust werd Sem Volleberg de diepte ingestuurd en kon hij op volle snelheid alleen op de keeper af. Hij maakte het met een laag schot keurig af en bracht de groenwitten op een 2-0 voorsprong. Met die stand gingen beide teams ook de rust in.

Na de pauze leek Eendracht nog wel een tandje bij te zetten want de gasten kwamen er nog amper aan te pas. Eendracht zette druk waar het nodig was en met goed middenveldspel werden de aanvallen opgezet. Jammer dat in die beginfase de kansen niet benut werden want het bleef zowel oppassen voor de Schijndelse tegenaanvallen. Maar de spitsen van de tegenstander uit midden Brabant hadden hun vizier niet op scherp staan. De Eendrachtspitsen waren wel scherp in de afronding en met name Daley Hoogakker die zelf de 3-0 scoorde en de assist verzorgde op Fabian Kleemans die de 4-0 vijf minuten voor tijd met een heel fraaie lob over de keeper op het scorebord zette.

Zo veroverde Eendracht met een dik verdiende overwinning een mooie 5e plaats op de eindrangschikking. Een geweldige teamprestatie zo verwoorde ook de afscheidnemende trainer Wim Joosten, die met, de naar Germania vertrekkende assistent Henny Queens, ook de complimenten kreeg van voorzitter Charles Eltink. Vertrouwen en geloof in het eigen kunnen en in elkaar was daarbij het motto. De voorzitter dankte in zijn woordje op het gezellige Eendracht terras ook enkele vertrekkende spelers en teamleider Remco Benders, die na vele seizoenen Eendracht gaat verlaten. Eerst een flink aantal seizoenen als scorende spits en na een slepende knieblessure als teamleider. “Bennie bedankt”!

Eind juli/begin augustus staat er met Zoran Borojevic een nieuwe trainer voor de groep. Waar dan ook de nieuwe spelers Friso Dolle, Thijs Beers, Lars ter Steege en Bjarne Beelen aan zullen sluiten bij de verder in tact blijvende Eendracht spelersselectie. Maar nu als team en vereniging eerst genieten van de mooie handhaving in de 2e klasse en dan is het afwachten welke 2e klasse met welke tegenstanders de KNVB voor de groenwitten uit de hoge hoed gaat toveren? Weer in Zuid of terug naar district Oost!