• Eerste driepunter nieuwe jaar voor Eendracht '30 1 in Wehl

    14 mrt 2022
  •  Eendracht ging zondag op bezoek bij Concordia Wehl. Een mooi lentezonnetje was de basis voor de eerste overwinning na de corona/winterstop. De gastheren staan inmiddels stijf onderaan de ranglijst met nog steeds 0 punten. Bij Eendracht is de nood om te omproviseren met de opstelling groot en daarom maakt de 19 jarige Merijn Veldhuis zijn competitiedebuut als vervanger van de geblesseerde Pim van Lembeek. Ook basisspelers Daan de Groot (schorsing) Sem Vollenberg ( blessure) Mirza Redzepagic (onvoldoende wedstrijdfit) en Milan van Leth (vakantie) waren afwezig.

    Eendracht zette vanaf de eerste minuut meteen druk. Doel was natuurlijk om zo snel mogelijk het verzet van de degradatiekandidaat te breken. In de 10e minuut had er al een voorsprong kunnen zijn. Maks Nas, die na anderhalf jaar blessureleed eindelijk weer in de basis stond, kreeg een grote kans. Alleen op keeper afgaand stond zijn vizier nog net niet scherp genoeg. Zijn schot vanaf rand 16 metergebied ging net naast. Het veldoverwicht van de  groenwitten was groot maar vooralsnog leidde dat niet tot doelpunten.  Ook Jurre Grijsbach stond sinds lange tijd weer in basis en werkt zich een slag in de rondte. Evenals Thimo Hennion. In de 35e minuut komt er dan toch de voorsprong. Een vrije trap van aanvoerder Tim van Ooijen wordt door Maks Nas omgezet in een doelpunt, 0-1. Op slag van rust komt daar nog een goal bij voor de mannen van trainer Kazlouskas. Nu is het een vrije trap van Daley Hoogakker die de inleiding is van het Eendrachtdoelpunt. De schitterend genomen vrije trap lijkt in een keer binnen te vliegen maar raakt onderkant lat. Maks Nas was er als de kippen bij om de terug stuiterende bal het laatste tikje te geven, 0-2. Daarmee deelden de groenwitten een gevoelige tik uit aan de rode lantaarn drager.

     Na de theepauze kwam Ruben Janssen bij de groenwitten in de ploeg voor de hardwerkende Thimo Hennion. Eendracht ging op zoek naar het 3e doelpunt om daarmee de tegenstander definitief op de knieën te dwingen. Een schot van Maks Nas was het bijna zover maar het ging net naast de verkeerde kant van de doelpaal. Jurre Grijsbach wordt dan gewisseld en Robbin Rafael komt er in om met z’n snelheid voorin het verschil te maken. Maar de thuisclub geeft niet op en met opportunistisch spel met “hoge ballen snel thuis voetbal” blijven de gastheren op zoek naar de aansluitingstreffer. Die komt er echter niet.  Echte kansen krijgt de thuisclub ook niet en bovendien Merijn Veldhuis houdt als debutant zijn doel schoon. Mees komt nog in de ploeg voor de matchwinnaar Maks Nas. Na een mooie pass van Daley Hoogakker op Ruben Janssen eindigt in het zijnet. Even later is er een vrije trap van Daley Hoogakker die net naast gaat. Zo gaat het richting einde wedstrijd en kwam Eendracht verder niet meer in gevaar. Mede dankzij de uitstekend debuterende Merijn Veldhuis op doel en de achterhoede waar Jorick van der Kar en linksback Sjoerd Bosch een uitblinkersrol op zich namen. Eindelijk is er de verdiende  overwinning na de winter/Coronastop waar de ploeg van Kazlouskas naar op zoek was.

    Komende donderdag komt koploper en kampioenskandidaat Union op bezoek voor een donderdagse inhaalwedstrijd. Een onvervalste derby, aanvang 20.00 uur op de Maasvallei in Mook.