• Eendracht’30 kansloos onderuit in degradatiekraker

  30 apr 2024
 • Eendracht had twee maal achtereen gelijkgespeeld en dat gaf toch een positief gevoel richting de degradatiekraker in Nistelrode tegen Prinses Irene.

  Eendracht’30 staat als nummer twaalf op een plek die directe degradatie naar de derde klasse betekent. Twee punten achter Heeswijk en acht punten achter de nummer tien: Prinses Irene.

  De belangen waren dus enorm in Nistelrode. Maar alle goede bedoelingen en positieve Eendracht gedachten spatten uiteen in de eerste minuut van de wedstrijd. In de achterhoede ging het helemaal fout bij de eerste de beste aanval van de thuisclub. Prinses Irene pakte het cadeautje dankbaar uit middels O-19 speler Job van Schijndel.

  Eendracht probeerde van alles maar kreeg vervolgens, soms letterlijk, geen been aan de grond. Prinses Irene was feller in de duels waarbij de scheidsrechter ook vaak forse overtredingen over het hoofd zag, van beide kanten trouwens!. Maar het zegt genoeg dat het enige gevaar voor de rust van Eendracht kwam vanuit een vrije trap. De geschorste Eendrachtspits Daley Hoogakker werd node gemist.

  Na de thee profiteerde de thuisclub al binnen vijf minuten van onnodig balverlies op het middenveld. Job van Schijndel profiteerde daar wederom van. Met 2-0 op het scorebord kwam Prinses Irene niet meer in de problemen. Eendracht mistte één grote kans via de jeugdige Younes Labiad die 'n teenlengte tekort kwam en over het algemeen toch goed speelde.

  Ondanks het inzetten van enkele wisselspelers aan Eendrachtzijde met een soort van laatste wanhoopspoging kon Eendracht deze middag helaas geen potten breken. Julian van Roosmalen scoorde in de 86e minuut wel de 3-0 voor Prinses Irene. Eendracht gedesillusioneerd achterlatend.

  Voor Eendracht’30 begint de tijd om directe degradatie af te wenden schaars te worden met nog slechts drie wedstrijden te gaan. De laatste drie finales zal er alles aan gedaan moeten worden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Komende zondag is men vrij en dus pas op 12 mei speelt Eendracht’30 thuis de 3 punten wedstrijd tegen Rhode. Een ploeg die met 29 punten niet op een veilige plaats staat. Daarna is er een thuiswedstrijd tegen, de bijna veilige, streekgenoot Union en de laatste wedstrijd is uit bij degradant SSS'18 in Overloon.