• © Arjan Broekmans

  In de belangrijke uitwedstrijd tegen vv Heeswijk kreeg Eendracht 5 minuten voor tijd de deksel op de neus. De wedstrijd, op een zeer moeilijk zacht en ongelijk veld, verdiende eigenlijk geen winnaar maar toch was het de thuisclub die Eendracht met lege handen in de bus naar Mook terug stuurde.

  Een nog steeds door blessures en schorsing gehavende Eendrachtploeg begon voorzichtig aan de wedstrijd en moest zich instellen op het zware veld. Het eerste kwartier was het wat aftasten van de mogelijkheden. De strijd ging aardig tegen elkaar op en kort combinatie bleek niet mogelijk te zijn onder de moeilijke veldomstandigheden. In de 26e minuut kreeg vv Heeswijk over rechts een snelle uitbraak en de lage voorzet werd buiten bereik van Eendrachtkeeper binnengeschoten, 1-0.

  Eendracht schakelde snel een tandje bij en men creëerde zich een noodzakelijk overwicht om de achterstand ongedaan te maken. Er ontstonden ook wat mogelijkheden en kansjes. Bij een van de uitbraken speelde de gelegenheidsrechtsback, Joep van Dam, een hoofdrol want diens knappe voorzet werd door Loufti Chamlal tot gelijkmaker, 1-1, geschoten. Eendracht bleef ook in het resterende deel van de eerste helft de betere ploeg. De groenwitten hadden pech toen een schot van Daley Hoogakker vanaf twintig meter op de linkerpaal belandde.

  Na de pauze kwam Kars de Keuning op de rechtsbackpositie zodat Joep van Dam voor wat meer power op het Eendrachtmiddenveld kon zorgen, Jurre Grijsbach was het "slachtoffer".

  De wedstrijd werd steeds meer een fysieke strijd en dat ging zichtbaar ten koste van het spelpeil, dat al niet al te hoog was! Kortom de wedstrijd zakte af naar een bedenkelijk niveau en leek richting een gelijkspel te gaan totdat in de 86e minuut een aanval van vv Heeswijk in eerste instantie werd afgeslagen maar daarbij de bal niet afdoende werd weggewerkt door de Eendrachtdefensie. De Heeswijkse spits liet zich een dergelijk cadeautje niet ontnemen en schoot vanaf 10 meter onhoudbaar binnen, 2-1, en daarmee de deksel op de neus van de groenwitten. In de allerlaatste minuut kreeg Eendracht nog een geweldige kans op 2-2 maar typerend voor deze wedstrijd was dat de lage voorzet van Ruben Janssen op slechts 2 meter voor het doel langs door alles en iedereen gemist werd. De nederlaag was een feit en daarmee kwamen de punten van een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende bij de gelukkigste terecht.

  Zondag wacht er weer een thuiswedstrijd voor Eendracht en wel tegen runner-up DAW. De ploeg uit Schaijk is na de winterstop in goeden doen en sluit aan bij de kop van de ranglijst. Een forse kluif dus voor de groenwitten maar wellicht loopt de blessurebank langzaam leeg. De wedstrijd begint om 14.00 uur op sportpark de Maasvallei onder leiding van scheidsechter Frank Halmans.

  Foto: © Arjan Broekmans