• Eendracht scoort te weinig tegen hekkensluiter SSS'18

  20 feb 2024
 • SSS'18 uit Overloon was zondag op de Maasvallei de tegenstander van de groenwitten. Slechts een schamel puntje behaalde de ploeg uit Overloon uit de eerste 12 wedstrijden in de competitie. En de opdracht aan Eendracht was dus kort maar krachtig "winnen".

  Dat lukte uiteindelijk en dik verdiend met een te magere 2-1. Al bleef het nog heel lang spannend omdat de groenwitten verzuimden de kansen te benutten. Want daarmee had men de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium kunnen beslissen. Dat was het vooral wat men de door blessures geplaagde Eendrachtselectie achteraf kon verwijten. Het niet afmaken van de vele kansen.

  Op het kunstgras van Eendracht nam Eendracht vanaf het begin het initiatief al waren de gasten uit Overloon niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Eendracht kreeg echter de beste kansen maar het duurde nog tot de 30e minuut voor dat de groenwitten op voorsprong kwamen. Een vrije trap op de rand van het stafschopgebied werd door Daley Hoogakker in een keer binnengeschoten, 1-0. Ondanks een aantal niet te missen kansen voor Eendracht bleef die 1-0 stand tot aan de rust op het scorebord staan.

  Na de pauze nam Eendracht meteen weer het initiatief en al snel kwamen de eerste kansen weer. In de 50e minuut was het raak. Lars Koopman scoorde beheerst op aangeven van Daley Hoogakker. Het wachten leek daarna op de 3-0. Toen die echter uitbleef ging SSS'18 op een gegeven moment alles op alles zetten om een aansluittreffer te forceren. Maar de Eendracht achterhoede speelde geconcentreerd en gaf niets weg.

  Tot in de 73e minuut een afgeslagen bal voor de voet van een van de SSS''ers kwam die de bal op de pantoffel nam en vanaf 20 meter laag in de hoek schot. Toen de bal onderweg ook nog van richting veranderde had Eendrachtkeeper Pim van Lembeek geen schijn van kans, 2-1. Deze aansluittreffer gaf SSS'18 hoop en moed om er een slotoffensief uit te persen.

  Eendracht kreeg daardoor meer ruimte en dus nog meer kansen. Want heel veel verder dan met zeer opportunistisch hoog voor het doelvoetbal kwam de hekkensluiter niet. Een toevalstreffer door SSS'18 bleef echter tot in de 97e minuut in de lucht hangen.

  Zo spannend had het niet hoeven te worden want qua kansen had Eendracht de wedstrijd eigenlijk al voor rust kunnen beslissen. Maar de drie punten bleven weer eens op de Maasvallei en dat was alweer (te) lang geleden.

  Volgende week zondag gaat Eendracht naar Heeswijk-Dinther om daar tegen vv Heeswijk te proberen de puntjes op i te zetten. Bij winst neemt Eendracht afstand van de onderste twee plaatsen. Maar dat kan alleen gebeuren bij weer meer dan 100% inzet en met wat meer finesse en scherpte in de afronding.

  De wedstijd op sportpark de Balledonk in Heeswijk begint om 14.00 uur. Supporters die met de bus meewillen rijden zijn welkom. Zij schrijven zich op donderdagavond hiervoor in tijdens de openingstijden van de kantine.