• Eendracht na kwartier al klaar tegen koploper

  18 mrt 2024
 • Veertien minuten stonden er op het scorebord maar ook de stand 0-2! En een mogelijke stunt tegen koploper Boekel Sport kon de prullenbak in. Niet allert genoeg na een afgeslagen bal en een vermeend buitenspeldoelpunt deden de groen witten al vroeg de das om. Slechts met vlagen kon Eendracht vanaf dat moment iets terug doen tegen de trotse lijstaanvoerder uit Boekel.

  Met de 0-2 achterstand bij de rust mocht Eendracht zich dan ook in de handen knijpen. De gehavende Eendracht ploeg komt op dit moment kwaliteit tekort. De compensatie met tomeloze inzet zet tegen een oppermachtig Boekel Sport eenvoudig weg geen zoden aan de dijk.

  Maar wat is het voetbal dan relatief onbelangrijk als de ernstig zieke en uitbehandelde Roy Pool, oud-trainer en lid van de technische commissie langs de lijn op een brancard komt kijken naar "zijn" Eendracht. Emoties vlogen volkomen terecht en volstrekt begrijpelijk alle kanten op. Mooi, goed en dankbaar dat het kon en dat Roy's vrienden en familie zorgden dat het mogelijk was dat hij er bij was.
  Graag hadden "zijn" jongens hem een overwinning geschonken maar op het degelijke en sterk in de organisatie voetballend Boekel Sport staat dit seizoen geen maat. En de koploper was duidelijk een maatje te groot voor Eendracht. Dat een kwartier voor tijd de derde tegentreffer incasseerde na een foutieve/mislukte pass. Daar liet de koploper het bij. De buit, 3 punten, was binnen.

  Voor Eendracht wordt het komende zondag weer een flinke klus op bezoek bij vv Handel, dat koploper Boekel Sport op de hielen zit in de strijd om het kampioenschap. Maar met de gebruikelijke inzet zou het geluk toch ook een keer op de hand van de groen witten moeten kunnen zijn.