• Eendracht '30 1 krijgt wind van voren in Apeldoorn: 6-0 voor WSV

    24 apr 2022
  • Er waaide letterlijk, en naar later zou blijken ook figuurlijk, een stevige straffe wind in Apeldoorn waar Eendracht tegen de trotse koploper WSV moest aantreden.  Vanwege blessures en schorsingen waren er weer behoorlijk wat wijzigingen in het Eendrachtteam noodzakelijk. In de beginfase leek Eendracht even gelijkwaardig tegen WSV maar die ploeg was onmiskenbaar op zoek naar een snel doelpunt.  In de 20e minuut was het dan ook raak voor de thuisclub, 1-0 uit een vrije trap. Meteen in de eerstvolgende aanval van WSV was het  2-0 . In eerste instantie kon Eendrachtkeeper Pim van Lembeek de bal nog stoppen. Maar helaas niet in de rebound. Weer 5 minuten later 3-0, vanuit een goed opgezette aanval werd de bal in de verre hoek geschoten. En het werd zelfs 4-0 nog voor het half uur.

    De koploper liet er geen gras over groeien! En gaven overtuigend hun kampioensaspiraties weer.  Na een goed half uur spelen verlaat aanvoerder Tim van Ooijen geblesseerd het veld en Bart Derks komt voor hem in de ploeg. De kampioenskandidaat is overduidelijk 'n maatje te groot voor Eendracht. Op slag van rust, alsof het nog niet genoeg is, komt er nog een blessure bij! Sjoerd Bosch is het slachtoffer en  Jorick van der Kar komt voor hem in de plaats. Vlak voor de rust is nog een kans(je) voor Lars Koopman. Zijn kopbal wordt door de keeper uit de kruising getikt en ook in de rebound houdt WSV het doel schoon. En Eendracht moet met een 4-0 (!) achterstand de kleedkamer op zoeken.

    Na de theepauze is het zaak om de schade beperkt te houden!  Makkelijker gezegd dan gedaan tegen de op dreef zijnde thuisclub. Want na krap 10 minuten is het toch al weer raak voor de thuisclub, 5-0. De Eendrachtploeg werkt zich een slag in de rondte maar heeft niets in te brengen tegen de met veel zelfvertrouwen spelende Apeldoornse koploper. Invaller Bart Derks loopt ook nog tegen 'n blessure aan en Thimo Henion komt hem vervangen. WSV neemt geenszins gas terug en Pim van Lembeek moet veel van zijn keepers kunsten aanspreken. Toch moet hij z'n meerdere erkennen bij het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Bij de 6-0 staat de Eendrachtkeeper te ver voor z'n doel en de uitblinker van WSV had dat goed gezien en schiet bijna vanaf de middenlijn op doel net over de wanhopig springende Eendrachtkeeper. 

    Meer goals vielen er gelukkig niet meer maar een half dozijn is ook wel genoeg. Lang geleden dat Eendracht zo'n flinke oorwassing kreeg.  Maar het is nu zeker zaak om deze week de rug te rechten. Over de inzet en werklust was gelukkig weer niets aan te merken. Volgende week komt hekkensluiter Concordia Wehl op bezoek op de Maasvallei. Niets anders dan een overwinning moet dan na 90 minuten het resultaat zijn.