• Eendracht in extremis langs Boekel Sport (2-1)

    26 sep 2022
  • Eendracht had in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een flinke kluif aan het team van Boekel Sport. In de eerste helft gingen de groenwitten voortvarend van start en creëerde men zich een stevig veldoverwicht.  Er ontstonden behoorlijk wat kansrijke situaties en mogelijkheden. Maar tot scoren kwam de ploeg van Wim Joosten en Henny Queens niet. Gaandeweg kwamen ook de bezoekers, vorig seizoen kampioen in de 3e klasse, beter in hun spel. Maar ook zij konden het net niet vinden. Zodoende was de ruststand 0-0. 

    Na de pauze was er in eerste instantie sprake van een gelijkwaardig spelbeeld maar toen Ruben Janssen de 1-0 scoorde was de wedstrijd pas echt los. Boekel Sport kwam meteen op gelijke hoogte na weifelend ingrijpen van de Eendracht achterhoede (1-1).

    Bijna nog leken de bezoekers de volle winst mee naar Boekel te nemen. Maar Eendrachtkeeper Pim van Limbeek liet z’n talent weer eens zien en maakte de een-op-een kans vakbekwaam onschadelijk. Meteen daarna maakte Eendracht invaller Fabian Kleemans zich onsterfelijk door bij zijn eerste balcontact de bal uit een prachtige pass van Robin Rafael onberispelijk binnen te schieten: 2-1. Daarmee waren de eerste 3 punten veilig gesteld in een ietwat gelukkige maar zeker verdiende overwinning.

    Zondag a.s. is Volkel de tegenstander in de eerste uitwedstrijd. Eendracht komt dit seizoen uit in de Brabantse 2e klasse vandaar dat de reis richting Volkel gaat waar de plaatselijke RKSV de gastheer zal zijn. Op Sportpark Volkel aan de Eeuwsels 14 in VOLKEL is de aftrap om (!) 14.30 uur.