• Eendracht geeft overwinning in 97e minuut uit handen

  15 apr 2024
 • Eendracht moest afgelopen zondag voor de tweede maal uit naar Schijndel. Niet tegen vv Schijndel maar tegen vv Avanti uit dezelfde Brabantse plaats. Weer een belangrijke wedstrijd want er moeten wedstrijden gewonnen worden wil Eendracht nog kans maken op handhaving in de 2e klasse.

  In het begin was Avanti iets sterker. Maar al snel kreeg Eendracht er vat op en werd het meer en meer een op en neer gaande strijd. Sterker nog Eendracht werd sterker en sterker en kwam na 20 minuten kwam op een verdiende op 1-0 voorsprong via een laag schot van Joep van Dam dat via binnenkant vd paal in het doel verdween. Eendracht zette met fris veldspel de thuisclub verder onder druk. Een van de betere eerste helften van dit seizoen.

  De thuisclub probeerde wel wat terug te doen maar creeerde zich weinig kansen.

  Vlak voor rust werd een goed opgezette Eendrachtaanval door Milan van Leth met een vlammend schot omgezet in een 0-2 voorsprong. Een ongekende weelde voor de door blessures geplaagde ploeg van de jarige coach Zoran Borojevic.

  Na de pauze kwam de thuisclub opzetten maar Eendracht hield het hoofd, nog, koel. Wel werd de strijd harder en en feller. Helemaal toen Avanti in de 20e minuut de aansluittreffer scoorde 1-2. Het zou nog lastig worden voor Eendracht. Maar Eendracht hield stand en kreeg via Ruben Janssen zelfs twee hele mooie kansen op 1-3. Maar het geluk en de finesse ontbrak in de eindafwerking. De wedstrijd werd nog harder en feller en de thuisclub deed alles om er een gelijkspel uit te halen. Het leverde beide teams wat gele kaarten op en het werd een rommelige eindfase.

  In de blessuretijd liep Eendrachtspeler Bjarne Beelen nog tegen een wel heel zwaar bestrafte rode kaart aan. En tot overmaat van ramp scoorde Avanti in de allerlaatste minuut van de extra-time ook nog de 2-2- gelijkmaker. Wrang voor de groenwitten natuurlijk want in deze fase van de competitie maakt een of drie punten wel heel veel uit. Jammer maar dan moet komende zondag de andere club uit Schijndel maar het kind van de rekening worden. Eendracht'30 - vv Schijndel. Aanvang 14.00 uur op sportpark de Maasvallei. Met na afloop, voor wie niet in de Kuip aanwezig is, op de grote schermen de bekerfinale Feijenoord- NEC.

  Foto: Piet van Vorstenbosch