• Eendracht door persoonlijke fouten kopje onder in Overloon

    12 okt 2022
  • Eendracht ging zondag vol goede moed en vertrouwen naar SSS’18 uit Overloon. En dat bleek ook wel uit de beginfase waarin Eendracht duidelijk de bovenliggende partij was en er ook mogelijkheden om de score te openen kwamen. Maar gaandeweg ging de strijd meer gelijk op en bleek de thuisclub over een paar razendsnelle spitsen te beschikken. Eendrachtkeeper moest een aantal malen reddend optreden. Daartegenover kwam Eendracht voortdurend over de rechtervleugel goed door via Milan van Leth. Maar de eindpass was niet zuiver genoeg of voor de goal was Eendracht niet scherp genoeg want tot scoren kwamen de groenwitten, ondanks diverse kansen, niet. SSS’18 wist na ongeveer een half uur te profiteren van slordig uitverdedigen en dat cadeautje lieten ze zich niet ontnemen, 1-0. Dat was ook de ruststand.

    Toen meteen na de rust Ruben Janssen van dichtbij kon scoren na weer een goede aanval over rechts, 1-1, leek er geen vuiltje aan de lucht. Eendracht creëerde een veldoverwicht en drukte de tegenstander terug op eigen helft. Maar op een of andere manier lukte het niet om tot goede kansen te komen. De eindpass was veelal te onnauwkeurig of er werd opzichtig het duel opgezocht in de hoop de beslissende actie te maken. Toen na een uur voetballen, een onschuldig lijkend schot uit een van de spaarzame tegenaanvallen niet goed werk verwerkt door keeper Pim van Limbeek keek Eendracht weer tegen een achterstand aan, 2-1.

    Wat Eendracht daarna ook probeerde SSS’18 was niet van zins de eerste driepunter nog uit handen te geven. Eendracht voetbalde meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. Geen slagkracht, geen overleg, niet doeltreffend en wellicht te veel op individueel succes uit. En dat zal volgende week tegen Olympia echt anders moeten. Eendracht ontvangt de koploper uit Boxmeer op de Maasvallei en de aftrap is zoals altijd bij thuiswedstrijden om 14.00 uur.