• In de heenwedstrijd wist Eendracht al met 3-0 te zegevieren tegen DAW in Schaijk en ook nu in de thuiswedstrijd op sportpark de Maasvallei was het weer De Aanhouder Wint, en die aanhouder was Eendracht in dit geval.  Al was daar in de eerste 20 minuten van de wedstrijd  geen Eendrachtsupporter die daar in kon geloven. Want de oranjehemden uit Schaijk trokken met enthousiast en goed voetbal het initiatief naar zich toe in de beginfase van de wedstrijd. Eendracht stond onder druk maar met keeper Pim van Limbeek weer onder de lat bij de groenwitten  leek ook de achterhoede te groeien in de wedstrijd.  En dat was nodig ook. Want de op de tweede plaats staande tegenstander was zeker van plan om revanche te nemen voor de smadelijke 0-3 nederlaag bij de heenwedstrijd in Schaijk.  

    Er ontspon zich een attractieve wedstrijd met veel tempowisselingen en kansen voor beide teams.  Na een half uur spelen komt Eendracht toch op een 1-0 voorsprong. Ruben Janssen stond weer eens op de goede plaats om de bal, vanuit een corner bij de tweede paal binnen te tikken. Lang stond deze stand echter niet op het scorebord want amper enkele minuten voor de rust kwam DAW op gelijke hoogte via een eigenlijk identiek doelpunt. Ook uit een corner kon DAW bij de tweede paal redelijk ongehinderd binnenkoppen., 1-1 tevens de ruststand.

    Na de thee in eerste instantie hetzelfde spelbeeld met twee ploegen die voor de winst gingen ieder vanuit hun eigen belang. Eendracht om degradatie te voorkomen en de oranje-blauwen uit Schaijk om in de race te blijven voor het kampioenschap. Echter in de 50e minuut trok Eendracht het initiatief weer naar zich toe middels een mooie combinatie tussen Ruben Janssen en Milan van Leth, 2-1. De gasten uit Schaijk moesten nu wel uit hun schulp kruipoen en dat deden ze ook vol passie en met veel inzet. 

    Het geluks-engeltje zat deze middag bij Eendracht op de lat, boven de van vakantie teruggekeerde keeper Pim van Limbeek. Soms zit het mee en soms zit het tegen. In de laatste 10 minuten kroop Eendracht enkele malen door het oog van de naald, met een bal op de paal, een op de lat en twee maal door oplettende verdedigers van Eendracht op de lijn geblokkeerde bal. Hoogtepunt, in deze was, de met een katachtige omhaal van de lijn gehaalde bal door “good-old” Sjoerd Bosch. Langzaam stroomde de kracht ui de DAW-ers. Zeker toen invaller Robin Rafael 10 minuten voor tijd op formidabele wijze de voorzet van Milan van Leth wist te verzilveren, 3-1. 

    Dat was de stand waar Eendracht naar op zoek was. Ondanks verwoede pogingen van de nummer twee op de ranglijst wist de ploeg van Wim Joosten  en Henny Queens de overwinning op knappe wijze veilig te stellen. Nog twee finales te gaan dus in de strijd om klassenbehoud. Over drie ? ! weken, op zondag 14 mei,  staat de een na laatste wedstrijd op het programma … de uitwedstrijd tegen Groesbeekse Boys. En de week erna de laatste wedstrijd van het seizoen tthuis tegen vv Schijndel. Eerst dus twee weken competitie-vrij vanwege de meivakantie en daarna volle bak voor de laatste twee van het seizoen. Met de steun van het publiek en dezelfde passievolle inzet als tegen DAW moet het Eendracht lukken om het klassenbehoud over de streep te trekken.