• Eendracht '30 sluit kalenderjaar af met klinkende 1-3 zege

  25 nov 2022
 • Met een klinkende 3-1 overwinning bij Schijndel kan het vlaggenschip van Eendracht met een prettig gevoel aan de winterstop beginnen. Op het wat sfeerloze kunstgrasbijveld van de historierijke club uit Schijndel was Eendracht zeker in de eerste helft de betere ploeg. Zonder de geschorste sterkhouder Aron Schnorrenberg zette Eendracht de thuisclub onder druk met snel combinatiespel en goed uitgevoerde aanvallen. Eendracht kreeg veel ruimte op het middenveld waar met name ook Jurre Grijsbach zich goed liet zien. 

   Maar toch waren er ook kansen voor Schijndel. Maar centraal achterin stond het goed bij Eendracht met Thieme Dolle en Sjoerd Bosch. Aan de rechterzijde was “wingback” Milan van Leth weer op dreef met een aantal snel uitgevoerde aanvallen. Na een goed kwartier spelen kreeg Eendracht een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied en dan weet je het … Daley Hoogakker gaat er eens goed voor staan…. En inderdaad 0-1. Ondanks wat tegenaanvallen en mogelijkheden voor de thuisclub hielden de groenwitten steeds “grip” op de wedstrijd. 

  En toen net voor de rust er weer een vrije trap kwam voor Eendracht liet aanvoerder Tim Van Ooijen maar weer eens zien dat hij “het” ook kan. Een sublieme vrijetrap en de keeper van Schijndel kansloos, 0-2. Met zo’n mooie voorsprong de rust in … het kon niet beter. 

  Na de thee kwam Schijndel, zoals te verwachten viel, wat meer opzetten. Maar de tegenaanvallen van de zeer geïnspireerd voetballende Eendrachtploeg waren zeker zo gevaarlijk. Zo had Tim van Ooijen de wedstrijd al vroegtijdig in het slot kunnen gooien, in de 5e minuut na rust, toen hij een mooie lage voorzet vanaf rechts achter het standbeen langs wilde binnentikken maar de bal net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. De thuisclub ging steeds meer met de moed der wanhoop en zonder echte overtuiging spelen. Ze hanteerde ook steeds vaker de hoge bal en daar kwamen niet echt serieuze kansen uit.

  Toen beide coaches aan het wisselen gingen leek de wedstrijd wel beslist. Zeker toen bij Eendrachtinvaller Lars Koopmans op schitterende wijze de 3-0 kon scoren. Hij bezorgde zichzelf daarmee, en ook Eendracht, een mooi verjaardagscadeau.  De thuisclub kwam nog aan een eretreffer toe, 1-3,  middels het benutten van een penalty na een lichte overtreding van Milan van Leth. Verder lieten de groenwitten het niet meer komen en ook de scheidsrechter van dienst vond het welletjes na 95 minuten.

  Een mooie overwinning om mee de winterstop in te gaan zo vonden ook trainer Wim Joosten en assistent Henny Queens.  Pas op zondag 5 februari zal de 2e competitiehelft van start gaan met de uitwedstrijd tegen Boekel Sport. Met slecht 3 punten achterstand op de koploper en 5 punten voorsprong op de rode lantaarndrager is in deze 2e klasse G nog van alles mogelijk. Geniet van de feestdagen en tot volgend jaar!