• Eendracht '30 rekent overtuigend af met DCS in Zevenaar

    9 mei 2022
  • Na de 3-1 winst van vorige week tegen Concordia Wehl was er deze zondag de uitwedstrijd naar DCS uit Zevenaar. Iedereen kan in de 2e klasse i van iedereen winnen dus tegen het hoger geklasseerde DCS was Eendracht op voorhand niet kansloos. Eendracht nam vanaf het begin het initiatief en dat resulteerde in een mooi doelpunt van Ruben Janssen.

    En even later trof ook Sem Volleberg doel en die mooie 2-0 voorsprong gaf op dat moment ook een goed beeld van de krachtsverhoudingen. DCS scoorde voor de rust nog wel tegen maar weer was het Ruben Janssen die de marge van twee doelpunten terug op het scorebord zette, 1-3. De ploeg van trainer Kazlauskas kon het zich veroorloven om de nodige goede kansen te missen maar gelukkig deed de thuisclub dat ook. De ruststand had ook zomaar 6-3 in het voordeel van Eendracht kunnen zijn maar goed de 1-3 was ook mooi.

    Na de thee ging Eendracht op dezelfde voet verder want Ruben Janssen maakte zijn derde doelpunt en daarmee zette hij zijn ploeg op een hele comfortabele 4-1 voorsprong. DCS had duidelijk zijn dag niet maar toch moest de Eendracht achterhoede en keeper Pim van Limbeek regelmatig bij de les zijn. De thuisclub krabbelde ook nog wat terug met de 2-4 maar toen Robin Rafael met nog twee doelpunten voor Eendracht de stand op 2-6 bracht was de tweede overwinning op rij een feit.

    Een hele mooie maar ook broodnodige opsteker voor de groenwitten die daarmee weer meteen naar plaats 6 klimmen. Komende donderdag is er een midweeks inhaalprogramma en mag VIOD de reis vanaf Doetinchem ondernemen om het om 20.00 uur op de Maasvallei tegen Eendracht op te nemen. Zondag wacht dan de derby tegen Union om 14.00 uur op sportpark de kluis aan de Rijksweg in Malden. Met een goed resultaat in deze twee wedstrijden kan Eendracht zich definitief veilig spelen. De ploeg kan daar de steun van veel publiek zeker bij gebruiken.