• Eendracht '30 onfortuinlijk onderuit in seizoensopener bij Olympia '18

  26 sep 2023
 • In de eerste competitiewedstrijd tegen Olympia'18 uit Boxmeer kreeg Eendracht een 2-1 nederlaag aan de broek en het team van trainersduo Zoran Borojevic en Joep van der Linden deed zichzelf daarmee duidelijk tekort. Want hoewel de groenwitten, in hun zwarte uittenue, een valse start kende van deze wedstrijd, 2-0 achterstand na 20 minuten, bleek toch wel weer snel dat er voldoende voetballend vermogen in de ploeg aanwezig was om het de Boxmeerse thuisclub heel lastig te maken. Want na die dramatische beginfase herpakte Eendracht zich en ging op weg naar de aansluittreffer. 
   
  Vroege achterstand: In de 5e minuut was het al raak. Een vrijetrap voor Olympia vanaf een meter of 17 werd in een keer door Freek Kerkhoff langs of door de Eendrachtmuur achter Eendrachtkeeper Pim van Limbeek geschoten. Even later werd het zelfs 2-0 voor de thuisclub door Juul Schelbergen. Een oprukkende Olympia speler kom ongehinderd het halve veld oversteken en via een 1-2 combinatie door de as van de Eendrachtachterhoede kon de Boxmeerse spits praktisch ongehinderd scoren. Zoals gezegd Eendracht herpakte zich en kreeg meer greep op het middenveld. Sem Volleberg bracht na een klein half uur Eendracht terug in de wedstrijd, 2-1. De thuisclub had het moeilijk en liet niet na om fysiek een tandje bij te schakelen.  Ondanks enkele goede mogelijkheden voor Eendracht bleef de 2-1 achterstand op het scorebord staan tot aan de rust. 
   
  Na de pauze zou het veelal eenrichtingsverkeer worden richting het doel van de thuisclub. Eendracht zette druk en verhoogde het tempo. Olympia moest terug en zich noodgedwongen beperken tot, niet ongevaarlijke, counters.  De wedstrijd werd feller en nog fysieker met tot gevolg veel overtredingen en blessures. Olympia zette daarmee de toon en het lukte de groenwitten niet om zich daar goed aan te onttrekken. De opbrengst voor de ploeg uit Boxmeer was 5 keer geel waaronder ook 2x geel = rood. Eendracht kwam daardoor in een overtal situatie met 11 tegen 10. 
   
  Maar ondanks dat de Olympiakeeper aanval na aanval op z'n doel af zag komen hield hij z'n heiligdom in de tweede helft met veel kunst- en vliegwerk schoon. Paal, lat, een bal van de doellijn gekopt, twee afgekeurde doelpunten... het zat Eendracht niet mee in deze openingswedstrijd.  Maar men mag zich in de afwerking van de vele kansen ook zelf wel wat verwijten .. kansen benutten...dat moet echt scherper ..!  Want je kunt wel beter veldspel hebben dan de tegenstander en optisch beter zijn uiteindelijk tellen de doelpunten. 
   
  Volgende zondag komt Heeswijk op bezoek. Zij brengen het vertrouwen van de eerste driepunter, 2-0 winst op SSS'18, mee naar de Maasvallei. Eendracht moet dat vertrouwen zien te putten uit het feit dat het in 'n groot gedeelte van de wedstrijd beter was dan Olympia. De eerste thuiswedstrijd begint zoals gebruikelijk de laatste jaren om 14.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter F. Engelen.