• Eendracht '30 naar koploper DIO '30

    9 okt 2020
  • Eendracht '30 1 gaat zondag in Druten de strijd aan met koploper DIO’30. Toch weer een bijzondere wedstrijd in dit Coronatijdperk want er is geen publiek toegestaan. En juist van deze regio-derby’s moeten de clubs het, qua inkomsten, hebben in de 2e klasse. Ongetwijfeld zouden er veel Eendrachtsupporters naar Druten zijn gegaan om daar de groenwitten te steunen.

    Nu zal het echter akelig stil zijn op sportpark de Geelenberg want ook de thuisclub moet het doen zonder de steun van de grote supportersschare. Geen publiek dus, maar wel 22 spelers op het veld. Eendracht heeft het altijd lastig in Druten, maar kan het steeds wel de thuisclub moeilijk maken. De trots van Druten staat na drie wedstrijden fier bovenaan met de volle winst van 9 punten uit 3 wedstrijden. Eendracht heeft daarentegen pas twee wedstrijden op de teller staan: het won thuis van WSV en ging bij Vorden onderuit.

    Zonder publiek geeft een andere sfeer, een andere beleving en het zal dan ook beslissend kunnen zijn wie daar het beste mee kan omgaan. Inmiddels zijn ook bij Eendracht enkele spelers aan Corona ontsnapt, maar hebben wel 10 dagen in quarantaine gezeten. Voor trainer Bas van Bon zal het toch weer puzzelen zijn met wat slepende blessures en een schorsing om de goede spelers op de juiste plaats te zetten. Maar de spelers moeten het doen in het veld. Laat het zien en grijp je kans met 100% concentratie en de wil om elk duel te winnen. Op die manier kan er zomaar een verrassing uit de hoge hoed tevoorschijn komen.

    De wedstrijd wordt door DIO’30 via een livestream beschikbaar gesteld. Zondag volgen de links van deze stream op Facebook en Twitter!