• Eendracht '30 en koploper Prinses Irene in evenwicht

    11 okt 2022
  • Eendracht speelde een goede wedstrijd tegen de koploper na twee wedstrijden, Prinses Irene, uit Nistelrode (en dus niet uit Schijndel zoals eerder abusievelijk in de voorbeschouwing genoemd). De bezoekers beschikken over een energieke ploeg die zich zeker zullen handhaven in de top van de 2eklasse. Eendracht had moeite genoeg om uiteindelijk een punt aan dit duel over te houden. Vooralsnog lijkt het erop dat de onderlinge krachtverschillen in de 2 klasse G van Zuid 2 niet ver uit elkaar liggen en dat alle ploegen redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Vorige week was dat tegen Volkel zo maar toen viel het dubbeltje uiteindelijk in de laatste 5 minuten nog de verkeerde  kant op voor de groenwitten. 

     Zondag tegen Prinses Irene was het een zeer verdienstelijk 2-2 gelijkspel dat de beloning was voor een hard werkende Eendrachtploeg die af en toe goed voetbal afwisselde met verkeerde keuzes en domme fouten die op 2e klasse niveau afgestraft worden. Zo verdedigde Thieme Dolle door het midden “niet handig” uit  en kwam de bal zo bij de tegenstander die vanaf 18 meter vernietigend uithaalde. Maar de zelfde Dolle haalde zijn persoonlijke revanche door van dichtbij in de kluts de 1-1 te scoren. Maar nog voor de rust gaven de gasten uit Nistelrode wederom hun visitekaartje af en zodoende was het met rust 1-2.

    Na de pauze werd het een open strijd met Eendracht dat meer balbezit had dan de voornamelijk gevaarlijk counterende gasten. Maar het duurde (te) lang voordat daadwerkelijk de verdiende 2-2 op het scorebord kwam. Robin Rafael scoorde op een wonderschone wijze door middel van een prachtige volley.  Vanaf de rand van het strafschopgebied liet hij de keeper kansloos. Daarna kregen beide ploegen nog kansen op de volle winst.  Eendracht kwam 2 minuten voor tijd heel goed weg bij een scrimmage voor het doel waarbij de bal van de doellijn werd weggewerkt. En de van vakantie teruggekeerde Daley Hoogakker was in blessuretijd nog heel dicht bij de winnende Eendrachttreffer. Zijn kopbal ging helaas net naast.  Een meer dan verdienstelijk gelijkspel was daarom het eindresultaat.

    Zondag a.s. gaat Eendracht de reis ondernemen naar Sint Oedenrode alwaar Rhode/VSB bestreden zal moeten gaan worden. Als Eendracht de zelfde werklust en goede voetbal aan de dag kan leggen als thuis tegen Nistelrode jl. zondag dan zit een goed resultaat zeker mogelijk zijn. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter J. Kolenberg voor het begin op sportpark de Neul in St. Oedenrode.