• Eendracht '30 1 behaalt mager resultaat van slechts een punt in twee thuisduels op rij

    22 mrt 2022
  • Eendracht speelde vorige week donderdag een inhaalwedstrijd tegen koploper Union. Met het knappe 0-0 gelijkspel voelden de groenwitten zich na afloop misschien wel iets tekort gedaan. In een in hoog tempo legden beide teams veel passie en strijd in de wedstrijd. Eigenlijk mooie ingrediënten voor een spannende derby … alleen de doelpunten ontbraken. Maar bij Eendracht was er tevredenheid over het goede tegenspel tegen kampioenskandidaat Union dat vertrouwen gaf richting de zondagse thuiswedstrijd tegen VVG uit Gaanderen.

    In de heenwedstrijd was er destijds een 3-1 winst voor Eendracht. Maar VVG was niet van plan om de punten ook nu aan Eendracht te laten. Na een aftastend begin van beide teams waren de bezoekers die initiatief namen en vanaf het begin waren ze feller in de duels dan de Eendrachtmannen die zo leek het tenminste de donderdagse wedstrijd tegen Union nog in de benen. In de 22e minuut is VVG succesvol. Een afgeslagen corner komt op rand van het strafschopgebied bij een van hun spelers die de bal meteen richting doiel schiet en door een mêlee van spelers buiten het zicht van keeper Pim van Lembeek in de hoek van het doel verdwijnt. Eendracht lijkt wakker te worden na deze vlotte achterstand en hoewel er over en weer kansen komen lijkt de rust bereikt te worden met 0-1. In de 47e minuut komt echter een hoge voorzet bij de 2e paal bij de spits terecht die bijna ongehinderd kan binnen koppen, 0-2.  Een forse domper voor de ploeg van trainer Charles Kazlauskas.

    Na de pauze komt Mirza Redzepagicin de ploeg voor Bas Roeloffs die geblesseerd in de kleedkamer achterbleef. Eendracht gaat op zoek naar de aansluittreffer en er wordt een tandje bijgeschakeld. Aan de inzet lag het daarbij zeker niet maar VVG was gewoonweg feller en sterker in de onderlinge duels. En daarbij was hun keeper ook nog eens in goeden doen waarbij hij door enkele goede reddingen de aansluittreffer kon voorkomen. Toen 10 minuten voor tijd de gasten een penalty kregen wegens het onderuit halen van een tegenstander was de wedstrijd gelopen. Eendrachtkeeper Pim van Lembeek kon de 1e inzet nog wegstompen maar in de rebound kopt de penaltynemer alsnog de bal van dichtbij binnen, 0-3.  Daarmee stond de eindstand op het scorebord en de groenwitten met lege handen. Een mager puntje overhoudend aan 2 wedstrijden in 4 dagen.

    Zondag a.s. is  de nieuwe koploper SDOUC uit Ulft de te kloppen tegenstander. Weer een thuiswedstrijd dus voor de groenwitten die tegen SDOUC al meermalen een goed resultaat lieten zien. Dus waarom zou dat ook zondag a.s. niet zo kunnen zijn? Aanvang 14.00 uur op sportpark de Maasvallei aan de Bovensteweg.