• Eendracht '30 1 zakt ondanks veldoverwicht verder weg na nederlaag

    12 apr 2023
  • Bovenstaande kop uit de Gelderlander geeft de werkelijkheid goed weer want de ploeg van Wim Joosten en Henny Queens liet grote delen van de wedstrijd zien minstens gelijkwaardig en soms zelfs beter te zijn als de koploper uit Beek en Donk. Maar toch ging Eendracht tegen Sparta’25 in de slotfase met 3-1 onderuit. 

    En de eerste helft begon zo hoopgevend voor Eendracht. De groenwitten waren heer en meester op het middenveld. Ruben Janssen, terug van een schorsing kreeg een mooie kans alleen op de keeper af maar werd net voor het strafschopgebied gestuit door een Spartaan. Of het een overtreding was of niet. Het leek er in ieder geval wel veel op! En zo kwamen er meer kansjes. Ook de thuisclub creëerde zich wat mogelijkheden maar ook zij waren niet nauwkeurig in de afronding. Tot vlak voor de rust, Sparta zette wat meer druk en er kwamen een paar corners achter elkaar waar Eendracht moeite mee had. Een vrijetrap in de 44e minuut werd Eendracht fataal. Een volkomen vrijstaande  speler van Sparta kon de hoge bal bij de tweede paal ongehinderd binnenkoppen langs Eendrachtkeeper Merijn Velthuis. Zo ging Eendracht toch, eigenlijk tegen de verhouding in, met een 1-0 achterstand de rust in. 

    Na de pauze, ondanks de 1-0, een zelfde spelbeeld. Eendracht was bij vlagen gewoon de betere ploeg. Aanvoerder Tim van Ooijen maakte weer veel meters en in de 57e minuut scoorde hij met een wondermooi effectvol schot de gelijkmaker, 1-1. De thuisclub stond op omkiepen maar Eendracht kon helaas niet doorzetten. Bij de van een blessure teruggekomen Daley Hoogakker was de energie op en met enkele schoten ontbeerde hij ook het geluk wat een spits zo af en toe gewoon moet hebben. Sparta herpakte zich dus net op tijd en vond de kracht om Eendracht “aan te pakken” op een stevige maar overigens sportieve wijze. In de 77ste minuut kwam de thuisclub nk dan ook weer op voorsprong na slordig/niet handig uitverdedigen. Eendracht vecht voor wat het waard is en de ingevallen Sem Volleberg krijgt nog een goede schietkans maar de thuisclub heeft inmiddels de grip op de wedstrijd. Eendracht kiest uiteraard met de 2-1 achterstand nadrukkelijk voor de aanval. En in de 92e minuut maakt Sparta aan alle Eendrachtillusies een eind door ook nog 3-1 te scoren na weer niet adequaat wegwerken door Eendracht van de bal in het strafschopgebied.

    ,,Frustrerend, we hadden een veldoverwicht”, vond trainer Wim Joosten. ,,Het was een kopie van vorige week bij Olympia’18 (3-1, red.). Toen verloren we ook door persoonlijke fouten. We hebben het niet meer geheel in eigen hand.’’  Eendracht zakt met deze nederlaag van de veilige achtste naar de tiende plek, een plaats op de ranglijst die “goed” is voor een ticket voor de nacompetitie. Nog drie wedstrijden te gaan. Drie finales en dus drie wedstrijden alles geven om op die manier klassenbehoud veilig te stellen. Dat is nog steeds de doelstelling en het kan ook nog steeds. Voetballend doet Eendracht voor geen enkele tegenstander in de 2e klasse G onder. Komende zondag kan men dat weer laten zien tegen DAW uit Schaijk, met de instelling en overtuiging dat een driepunter noodzakelijk is. De aftrap op de Maasvallei is weer om 14.00 uur en de scheidsrechter is dhr. Elsayyad.