• Eendracht '30 1 wint weer, nu op bezoek bij VVG'25

25 okt 2021
  • Wederom een uitwedstrijd jl. zondag voor Eendracht 1 en wel tegen VVG'25 uit Gaanderen. De gastheren zijn net als Eendracht in enkele jaren opgeklommen van de 4e naar de 2e klas. Met 3 punten minder dan de groenwitten op de ranglijst was het zondag afhaken of aansluiting behouden voor de thuisclub. Trouwens ook voor Eendracht was het zaak na de nederlaag van vorige week tegen vv Vorden de aansluiting te behouden met koploper SDOUC.

Onder schitterende zonnige weersomstandigheden op een prachtig multifunctionele sportaccommodatie met basisschool, kinderopvang en sportclub in een en hetzelfde gebouw, was om exact 14.00 uur de aftrap. Er ontspon zich vanaf het eerste fluitsignaal een op en neer gaande strijd in een hoog tempo van beide teams.

De eerste kans was voor de thuisclub VVG in de 10e minuut van dichtbij werd de bal nipt over getikt. Eendracht krijgt controle over de wedstrijd. Even later volgt het eerste doelpunt voor Eendracht door Robin Rafael. Van een ingooi van VVG die te kort op de keeper wordt teruggegooid waarbij Robin Rafael alert was en de keeper van de thuisclub omspeelde : 0-1.

In de 25e minuut is er een grote kans voor thuisclub maar de voorzet vanaf links rolde voor langs zonder dat iemand er tegen aan kan lopen. Even later weer kans van VVG'25 maar op de keeper geschoten. De thuisclub wordt wat sterker maar ziet een goed schot vanaf 20 meter net naast verkeerde kant van de paal belanden. In de 31 minuut eindigt een fraaie omhaal van VVG in schoonheid op de kruising. Alle geluk dus op dat moment voor Eendracht. Na een goed half uur is er een kans voor Eendracht via Robin Rafael middels een schot vanaf 18 m. Maar een goede redding door de VVG keeper.  Aanval op aanval wisselen elkaar af alsook corner op corner en het wordt 'n levendige wedstrijd. In de 40e minuut slaat Eendracht ongenadig toe. Een corner van Tim van Ooijen wordt doorgekopt door Sem Volleberg bij de eerste paal en Ruben Janssen middels een knappe omhaal omgetoverd tot een doelpunt, 2-0 voor de groenwitten. Dat wordt ook de ruststand.

Na de thee een fanatieke start van de gastheren die wat willen gaan forceren. Maar Eendracht staat goed in de organisatie. En het wordt weer een op en neer gaande strijd die wel steeds feller wordt. Eendracht speelt met een comfortabele lijkende 2-0 voorsprong. VVG'25 krijgt goede mogelijkheden maar vergeet te scoren. Er vallen links en rechts gele kaarten, het gaat overduidelijk ergens om. In de 60e minuut kan Sem Volleberg alleen op keeper af en de wedstrijd in het slot gooien. Maar de VVG'25 goalie blijft goed blijft kijken en hij kan de bal knap onderscheppen. Nog geen minuut later is er uit een tegenaanval een vrijetrap die wordt door gekopt en bij 2e paal binnengelopen, 1-2, en de wedstrijd is weer open.

Jork van de Kar wordt dan vervangen door Sjoerd Bosch en Dailey Hoogakker komt binnen de lijnen voor de moegestreden Sem Volleberg. Een discutabele handsbal van Mirza zorgt voor een vrije trap vanaf de 16 m. De bal wordt hard naast en over geschoten en zodoende geen probleem voor keeper Pim van Lembeek. In de 80e minuut is er een forse blessure na een stevige overtreding op Thieme Dolle. Koen Hulshof komt de geblesseerde rechtsachter vervangen in de ploeg. In de 83e minuut is er een scrimmage voor het Eendrachtdoel waarbij er stevig op keeper Pim van Limbeek wordt doorgetrapt . Na wat duw- en trekwerk  lost de scheids het wonder boven wonder op zonder kaarten. De situatie geeft wel  een goed beeld van de laatste fase van de wedstrijd. . Van goed voetbal was toen allang geen sprake meer. Maar strijd om de bal werd steeds feller en feller. In de 86e minuut profiteert Robin Rafael weer van een foutieve terugspeelbal en scoort heel koelbloedig de 1-3. Daarmee is de overwinning binnen handbereik. Lars Koopman komt dan nog binnen de lijnen voor matchwinnaar Rubin Rafael. VVG zet nog een keer aan met de moed der wanhoop maar Eendracht pakt met tegenvallend voetbal de volle winst en staat daarmee netjes op de 2e plek in 2e klasse I.

Volgende week zondag komt DIO'30 uit Druten op bezoek op de Maasvallei. Aanvang dan ook weer 14.00 uur.