• De uitwedstrijd tegen vv Vorden is inmiddels voor Eendracht altijd een lastige klus. Maar de ploeg van trainer Charles Kazlauskas trok deze middag met vertrouwen vanwege de drie overwinningen tot nu toe richting Vorden om daar de “klus te klaren”. Zonder groots voetbal ging dat lange tijd goed tot in de slotfase de thuisclub toch aan het kortste eind trok en de 1-0 scoorde. Helaas kwam de groenwitten deze late achterstand niet meer te boven. En zo bleek “Vorden uit” ook deze keer weer lastig.

    De gastheren startten furieus en Eendracht kwam al snel onder druk zonder dat er echter grote kansen kwamen voor de thuisclub. Maar er waren de eerste 10 minuten toch ook al kleine kansjes voor Eendracht. Vorden bleef echter de sterkere ploeg en veel “tweede” ballen waren voor de spelers van de thuisclub die “kort op het spel” zaten. Eendracht had het daar moeilijk mee maar kwam er toch af en toe gevaarlijk uit. Sem Volleberg werd een aantal keren in de diepte aangespeeld maar de snelle Eendrachtspits was vandaag niet gelukkig in z’n spel. Toch kreeg Eendracht meer en meer grip op het spel van de tegenstander. Alhoewel het door de vele “lange” ballen en overtredingen een onrustige en rommelige strijd bleef. Want strijd was er wel en beide teams gaven elkaar niet veel toe op dit gebied. De gastheren zetten vlak voor de rust nog even druk en forceerden een aantal corners op rij maar succesvol waren deze echter niet. Op slag van rust had Vorden nog de beste kans op een voorsprong maar de kopbal ging net over.

    Na de pauze bleef het spelbeeld onveranderd, veel strijd, veel diepe ballen en veel overtredingen en lichte blessures. De wedstrijd kwam zodoende niet “los”. Vorden had wat meer kansen dan Eendracht maar Eendrachtkeeper Pim van Limbeek stak in goede vorm. Na 10 minuten werden de groenwitten wat sterker en de hardwerkende Eendrachtspitsen waren ook een aantal keren dichtbij een voorsprong. Echter toen sloeg de tegenstander ongenadig toe…even wat laconiek verdedigen en Vorden kwam op voorsprong. Na een wat onnodige overtreding op het middenveld werd de vrije trap door Vorden snel genomen. De Vordense rechterspits kon vanaf de achterlijn perfect terug leggen op de volledig vrijstaande medespeler op de penaltystip die heel fraai binnenkopte, 1-0.

    Eendracht legde zich daar niet bij neer en ging eindelijk voetballen. Maar de thuisclub bleek niet van zins om veel toe te geven. Toch kreeg met name de naar voren geschoven Koen Hulshof enkele mooie kopkansen maar de afronding liet te wensen over en ook de keeper van de thuisclub stak in uitstekende vorm. Ook Thieme Dolle en Ruben Janssen namen met schoten van afstand het doel van de thuisclub onder schot. Voor het eerst dit seizoen komt dan ook Daley Hoogakker binnen de lijnen. De spits is terugkomend van een forse blessure weer klaar voor het laatste kwartier. Hij gaf meteen meer “smoel” aan de Eendrachtaanvallen maar miste nog duidelijk wedstrijdritme.

    Eendrachtaanvoerder Tim van Ooijen werkt zich een slag in de rondte maar kreeg erg weinig ruimte om goed in z’n spel te komen. Toch zat de gelijkmaker er wel aan te komen zo leek het. Alles op alles zettend moesten de groenwitten wel “carte blanche” spelen de laatste 10 minuten. Bijna werd het toen 2-0 toen Vorden een Eendrachtaanval snel onderschepte in supersnel counterde. De Vordenspits dook in een 1 op 1 situatie voor Eendrachtkeeper Pim van Limbeek op die echter als winnaar uit de strijd kwam en de bal onderschepte. Ondanks deze katachtige reactie van de Eendrachtdoelman kon Vorden de 1-0 voorsprong tot het einde van de wedstrijd volhouden en daarmee de drie winstpunten over de streep trok. Daarmee was de eerste nederlaag voor Eendracht deze nog prille competitie een feit. Maar met 9 punten uit 4 wedstrijden doet men keurig mee in de top van de 2e klasse.

    Volgende zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma en wel tegen VVG’25 uit Gaanderen bij Doetinchem. De groenwitten moeten dan de draad weer oppakken en gezien de eerste drie wedstrijden van het seizoen kan dat zeker met vertrouwen in een goed resultaat. De wedstrijd in Gaanderen begint om 14.00 uur. Supporters kunnen ook weer met de bus meerijden. Het tijdstip van vertrek wordt in de komende dagen bekend gemaakt via de social media.