• Eendracht '30 1 verrast vriend en vijand en kan als herbstmeister aan het kerstdiner

    13 dec 2021
  • Degene die hier bovenstaande had durven te beweren voor aanvang van dit seizoen zou waarschijnlijk zijn opgenomen in een inrichting! Toch is het nu de realiteit: het vlaggenschip van Eendracht '30 staat hoe je het ook wendt of keert met 19 punten bovenaan de ranglijst. Wel hebben de groenwitten een wedstrijd meer gespeeld dan de achtervolgers Union en SDOUC. Maar de complimenten en felicitaties met de titels "Herbstmeister en Winterkönig" zijn hoe dan ook volledig terecht en op z'n plaats. Een mooi succes voor trainer Charles Kazlauskas en de spelers van de Eendrachtselectie. 

    Hoe deze competitie ook verder verloopt, de nu behaalde 19 punten zijn een mooie stap op weg naar het behalen van de doelstelling dit seizoen. Want, weten we nog? Het zou dit seizoen een mooie prestatie zijn wanneer we ons zouden kunnen handhaven in de 2e klasse. Maar trainer Charles Kazlauskas heeft er samen met het begeleidingsteam een goed voetballend team en vooral ook een hechte groep van gemaakt. Daarbij kon hij natuurlijk goed voortborduren op hetgeen zijn voorganger als trainer, Bas van Bon, heeft neergezet. Maar het team heeft ook zelf laten zien dat het veel in z'n mars heeft.

    Ondanks vertrek van sterkhouders als Mels Willems, Joop van der Valk, Daan van Geenen, Marciano en Carlito de Zeeuw en Kees Gommers, groeide er iets moois binnen de selectie. Mooi om te zien hoe volwassen er vaak gevoetbald wordt. Niet dat het altijd hosanna is maar de basis was en is steeds een geweldige inzet en wil om te winnen. Goed om te zien ook dat eigen Eendrachtjongens een plaats weten te veroveren in de selectie. Voorlopige kroon op dat gegeven is het 3e doelpunt in de laatste wedstrijd van Eendracht voor de Corona-winterstop tegen Spero door Jorick van der Kar. Van de Kar maakte afgelopen zomer vanuit het 2e elftal de stap naar het 1e en laat zien, met enkele andere jonge Eendrachtspelers, dat het kan. Ook op 2e klasse niveau, doorstromen als jeugdige speler naar Eendracht 1. Dat er velen zijn voorbeeld mogen volgen: het kan!

    Het kan nog een mooi seizoen worden waarbij de doelstelling handhaven al snel dichterbij kan komen. Vooral eerst is er een vervroegde Corona winterstop met een verrassende koploper. En daar moeten en mogen we van genieten! Kijk nog maar eens goed naar de screenshot van de stand in de 2e klasse I. Deze stand blijft in ieder geval tot zondag 23 januari staan. Want dan staat de thuiswedstrijd tegen Union op het programma. Als Koning winter en/of corona het goed vinden tenminste.