• Eendracht '30 1 verrast vriend en vijand en bindt ook WSV aan zegekar

  11 okt 2021
 • Eendracht speelde zondag thuis tegen WSV uit Apeldoorn. De seizoenstart van Eendracht was met twee overwinning op rij al boven verwachting. Hoe zou de thuiswedstrijd tegen WSV Apeldoorn verlopen met weer wat blessures twijfelgevallen en afwezigheid ivm werk was het toch weer puzzelen voor trainer Charles Kazlouskas. Eendracht ging van start met debutant Koen Hulshof in het hart van de verdediging naast de ook al verrassende maar weer goed presterende Bas Roeloffs. Na het eerste fluitsignaal was er meteen in de 4e minuut een voorzet vanaf links door Eendracht linksback Lars Koopmans. Helaas voor de groenwitten kon de keeper van de gasten uit Apeldoorn de bal onderscheppen.

  Na een aftastend begin van beide teams nam Eendracht het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden overigens. De strijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Er zijn kleine mogelijkheden voor beide teams. En na een klein half uur wordt het allemaal wat feller met veel overtredingen maar de goed leidende scheidsrechter houdt de teugels strak. In de 30e minuut kans voor de groenwitten. Een goede corner van Tim van Ooijen wordt door Milan van Leth op doel gekopt. Maar een knappe redding van de keeper voorkomt een doelpunt. WSV oogt soms gevaarlijk maar echte kansen weten de gasten uit Apeldoorn zich niet te creëren. In de 35e minuut is er een kans voor Sem Volleberg die echter van dichtbij op de keeper stuit.

  Even later een vrije trap voor WSV op de rand van het strafschopgebied die echter geen probleem opleverde voor Eendracht. De bal werd over geschoten. Even later een prima voorzet vanaf rechts door Eendracht rechtsback Thieme Dolle die werd weggekopt door 'n verdediger van de gasten. Daarmee werd de rust bereikt met een 0-0 stand en dat gaf de verhouding goed weer.

  In de tweede helft ging WSV meteen fel van start zonder zich echter kansen te creëren. In de 10e minuut een schot vanaf 16 meter maar Eendrachtkeeper Pim van Limbeek stopt knap. Eendracht staat wat onder druk maar speelt zich er knap onderuit. En in de 55e minuut is het plots 1-0. Daan de Groot tikt een vrije trap van Milan van Leth van dichtbij achter de doelman. De gasten schakelen nog maar eens een tandje bij vooral fysiek, voetballend weten de Apeldoorners geen vuist te maken.
  Lars Koopman, met een gele kaart op zak, verlaat dan het veld voor Sjoerd Bosch. Ook de gasten gaan dan wisselen en met maar liefst drie wissels tegelijk probeert men het tij te doen keren.

  De goed spelende maar moegestreden debutant Koen Hulshof verlaat het veld en Thimo Henion komt hem vervangen. In de 77e min is er een goede voorzet van Robin Rafael en Sem Volleberg kopt net over. Vlak voor tijd komt Jurre Grijsbach bij de groenwitten nog binnen de lijnen voor de hardwerkende Robin Rafael. WSV zet nog aan voor een slotoffensief maar de fut is er uit bij de Apeldoornse ploeg.
  Eendracht trekt de 1-0 met verve over de streep en boekt de derde achtereenvolgende zege en haalt daarmee de maximale score, 9 uit 3. Prima start van de ploeg van trainer Kazlouskas. Komende zondag speelt Eendracht uit tegen vv Vorden dat met drie punten minder de achtervolger is van Eendracht. De wedstrijd in Vorden begint om 14.00 uur. Steun van supporters zal meer dan welkom zijn.

  Supporters kunnen mee met de supportersbus, die om 11:15 richting Vorden vertrekt.