• Eendracht '30 1 trekt in spektakelstuk tegen DIO '30 1 aan kortste eind

  1 nov 2021
 • DIO'30 uit Druten was jl. zondag de tegenstander van Eendracht’30 op sportpark de Maasvallei in Mook. Eendracht had de 2e plaats te verdedigen maar de bezoekers uit Druten kwamen naar Mook sowieso om hun ongeslagen status te handhaven. In de 5e minuut was de eerste kans van de wedstrijd voor Eendracht na een goede en breed opgezette aanval. Uiteindelijke kon de Drutense keeper zich voor de eerste maal onderscheiden en zodoende zijn ploeg voor een vroege achterstand behoeden. Het eerste kwartier was zeker voor Eendracht maar naar gelang de wedstrijd duurde kwamen de roodhemden uit Druten beter in hun spel. In de 18e minuut kreeg Eendracht een vrije trap te nemen wegens praten van DIO speler(s) tegen de scheids. De bal werd door Tim van Ooijen in de muur geschoten.

  Daarna kwam ook DIO’30 beter in de wedstrijd en ze kregen wat kansen. In de 20e minuut ging een te zacht ingeschoten bal van de gasten net voorlangs. Dat had een waarschuwing moeten zijn voor de groenwitten. Ook de forse overtredingen van DIO ’30 hadden de groenwitten wakker moeten schudden. Maar toch kwam het eerste doelpunt van de gasten als een verrassing, ook voor Eendrachtkeeper Pim van Limbeek, want hij liet zich verschalken bij de eerste paal, 0-1. Lang konden de gasten niet genieten van hun voorsprong want amper 2 minuten later trok Ruben Janssen de strijd al weer gelijk. Met een bekeken schot in de rechter benedenhoek liet hij de Drutense keeper kansloos, 1-1. Daarmee was de strijd weer open maar de vlak voor rust kwamen de Drutenaren op voorsprong via een doelpunt dat volgens vriend en vijand uit zeker 1 meter buitenspel situatie werd gescoord. Ondanks de wanhopig vlaggende Eendracht grensrechter wees de scheids rigoureus naar de middenstip. Eendracht ging zodoende met een kater, en 2-1 achterstand,  de rust in.

  Meteen bij aanvang van de 2e helft creëerde de groenwitten zich twee corners en drukten daarmee DIO’30 terug op eigen helft.  Eendracht gaf zich deze middag niet snel gewonnen zo bleek al snel. En bij de 2e corner sloeg wederom Ruben Janssen toe. Vanaf rand strafschopgebied schoot hij de uit een corner afgeslagen bal keihard en onhoudbaar binnen, 2-2. De wedstrijd was daarmee weer volledig open. En er ontspon zich een op en neer gaande strijd tussen twee ploegen die voor de winst wilde gaan.
  In de 65e minuut ging de Eendracht achterhoede opzichtig in de fout na eerst een foutieve uitverdedigingspass van Bas Roeloffs was keeper Pim van Limbeek ook te laat en wist de snelle DIO spits net op tijd de bal te verlengen en 2-3 te scoren. Eendrachttrainer Charles Kazlauskas reageerde met een dubbele wissel. Jorick van de Kar en Robin Rafael verlieten het veld voor respectievelijk Sjoerd Bosch en Daley Hoogakker. Even later werd ook de aangeslagen Thiemen Dolle vervangen door Koen Hulshoff. De wat warrig fluitende scheidsrechter gaf Eendracht een vrije trap in het strafschopgebied en Tim van Ooijen leek te profiteren maar er volgde een scrimmage waarin werd geduwd en getrokken maar ondanks dat de referee er met de neus bovenop stond hield hij de kaarten verrassend genoeg wel op zak. Met nog 10 minuten op de klok moest Eendracht risico’s nemen en laatste man Mirza Redzepagic was dicht bij de gelijkmaker maar zag zijn kopbal net naast gaan. Een vrije trap van Tim  van Ooijen werd door de liggende verdediger van DIO achter het muurtje tot corner verwerkt. Ondanks een slotoffensief(je) kwamen de groenwitten dus net tekort en ging DIO’30 met de drie punten terug naar Maas en Waal.

  Zondag a.s. Eendracht kan in Ulft meten met de koploper in de competitie,  SDOUC. Eendracht zal dan, om succesvol te zijn, toch wel uit een ander vaatje moeten tappen. Maar met nog weer wat meer inzet zal men het de te kloppen kampioenskandidaat uit Ulft zeker heel erg moeilijk kunnen maken en daarmee kunnen laten zien dat de huidige derde plaats op de ranglijst geen vergissing is.