• Eendracht '30 1 start competitie voortvarend tegen DVC '26

  27 sep 2021
 • In de eerste competitiewedstrijd van seizoen 2021-2022 behaalde Eendracht’30 meteen de volle winst. Eindelijk was er na twee afgebroken Coronaseizoenen weer eens een strijd om ‘t “echie” op het hoofdveld van de Maasvallei. De tegenstander DVC’26 uit Didam was op volle sterkte waar Eendrachttrainer Charles Kazlouskas nog wel moest puzzelen met een aantal niet, geheel, fitte en geblesseerde spelers. Toch is de trainer er in geslaagd om in korte tijd weer een team neer te zetten waarin zoals hij zelf zegt “keihard voor het teamresultaat werken de basis is”. En dat bleek ook tegen DVC maar al te waar.

  De groenwitten streden tot aan het laatste fluitsignaal voor wat ze waard waren en die inzet leverde uiteindelijk ook de volle winst op. Al meteen na het eerste fluitsignaal was er een enorme kans voor Robin Rafael die wellicht verrast door zo’n vroeg mogelijkheid om te scoren de bijna 100% kans onbenut liet en de bal over schoot. DVC had het vizier in de beginfase al wel op scherp staan want een van de spitsen reageerde meteen toen hij in de 4e minuut een mogelijkheid zag om vanaf 16 meter Eendrachtkeeper Pim van Limbeek te verschalken, 0-1.

  Een tegenvaller voor de jonge Eendrachtploeg maar aan de hand van aanvoerder Tim van Ooijen speelden de groenwitten zich terug in de wedstrijd. In de 16e minuut kreeg dezelfde van Ooijen een vrije trap te nemen op circa 20 meter van het doel. Met een geweldig schot in de kruising liet hij de DVC-keeper kansloos en bracht daarmee Eendracht op gelijke hoogte met de gasten uit Didam, 1-1. DVC leek daarna weer wat sterker te worden maar de strijd op het middenveld werd toch gedomineerd door de groenwitten. Waar Bram van Wanroy, Daan de Groot en uiteraard aanvoerder Tim van Ooijen kilometers maken en bergen werk verzetten. Na een krap half uur spelen laat Eendrachtkeeper Pim van Limbeek zijn niet gering keeperskwaliteiten zien op een schot vanaf links, Met een katachtige reactie tikt hij de bal uit de hoek en voorkomt een nieuwe achterstand voor Eendracht ! Tot aan de rust is het een snel op en neer gaande strijd met halve kansen en mogelijkheden voor beide teams. Zo wordt op slag van rust nog een doelpunt afgekeurd van Tim van Ooijen wegens hands. De rust wordt derhalve bereikt met een 1-1 stand.

  Meteen na de pauze kijkt Eendracht bijna tegen een tegentreffer aan na  slordig uitverdedigen van de overigens goed staande Eendrachtachterhoede.  In de 51e minuut komen de groenwitten op een  2-1 voorsprong na een wonderschone 1-2 combinatie tussen Tim van Ooijen en Milan van Leth. De laatste trapt de bal van binnen de 16 via de binnenkant van de paal binnen. Deze stand is voor de gasten uit Didam het signaal ”om alles op alles te gooien” voor een beter resultaat. Eendracht komt onder druk te staan maar weet zich vooralsnog staande te houden. Het toch wel verrassende centrale verdedigingsduo van Eendracht, Mirza Redzepagic (man of the match) en Bas Roeloffs, spelen alsof ze er alle jaren samen staan. Toch komt laconiek uitverdedigen Eendracht bijna duur te staan maar DVC komt niet verder dan een schot op de paal. Pim van Limbeek staat goed te keepen en sleept Eendracht er, samen met z’n achterhoede, doorheen. 

  In de 76e minuut komt Sjoerd Bosch met de nodige routine binnen de lijnen voor de overigens goed spelende jeugdige Lars Coopman. De druk van DVC wordt groter en groter en Eendracht komt nog slechts sporadisch toe aan aanvallen waarbij Ruben Janssen tot aan het einde toe zich een slag in de rondte werkt aan de zijde van de niet geheel fitte Robin Rafael. Met kunst en vliegwerk houden de groenwitten stand. Thimo Hennion komt aan Eendrachtzijde als invaller ook nog een bijdrage leveren op het middenveld als vervanger van aanvaller Sem Volleberg.  En na de blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter voor het  einde van de wedstrijd. Eendracht pakt hiermee de eerste 3 wedstrijdpunten en dat moet vertrouwen geven naar de wedstijd van komende zondag. Dan staat de derby tegen Quick 1888 op het programma. Op sportpark de Dennen is om 14.00 uur de aftrap met hopelijk veel steun van Eendrachtsupporters.