• De semi-derby Quick 1 - Eendracht 1 stond op 7 april 2019 voor 't laatst op het programma. Corona gooide twee seizoenen lang roet in het eten. Quick trok 2 jaar geleden de wedstrijd met 2-0 over de streep. Hoe zou het inde versie van 2021 gaan? Eendracht pakte in de eerste competitiewedstrijd vorige week de volle winst terwijl Quick in de de eerste wedstrijd onderuit ging.  Het ging dus al ergens over …! Op het regenachtig sportpark de Dennen waren de eerste speldenprikjes op het hagelnieuwe kunstgras van Quick voor de thuisclub. Al snel waren er ook de eerste kansjes voor Eendracht o.a. via Robin Rafael en Milan van Leth. In de 11e minuut geeft keeper Pim van Limbeek een dieptepass op Sem Volleberg die de roodzwarte achterhoede zijn hielen laat zien en vanaf net binnen het strafschopgebied de 0-1 in de kruising schiet.

    Na een kwartier, Quick is amper bijgekomen van de achterstand, krijgen de groenwitten een vrije trap na overtreding op Milan. Tim van Ooijen schiet met een kopie van vorige wedstrijd, de bal in de kruising, 0-2. Quick schakelt een tandje bij en de wedstrijd wordt wat feller. Even later krijgt Robin Rafael een 100% kans op 0-3 zijn ingeschoten bal uit een prachtige pass van Tim van Ooijen is echter net te zacht en de keeper van Quick kan redding brengen. In de 27e minuut is het dan wel raak en komt Eendracht op een comfortabele 0-3 voorsprong. Wederom een prachtig doelpunt van Tim van Ooijen uit dito pass van Milan van Leth. Nog voor de rust verlaat Robin Rafael geblesseerd het veld en als zijn vervanger komt Thimo Hennion binnen de lijnen. Quick probeert nog voor de rust iets te forceren en wordt ook wel sterker maar weet totaal geen vuist te maken. Met een comfortabele 0-3 stand gaan de groenwitten dan ook de rust in.

    Bij het begin van de 2e helft blijkt Bram van Wanroij licht geblesseerd in de kleedkamer achter te moeten blijven en Jurre Grijsbach is zijn vervanger op het middenveld. Quick probeert druk te zetten om een blamage te voorkomen. Maar Eendracht speelt geconcentreerd en weet zich telkens onder de, lichte, druk van de gastheren uit te spelen. All-rounder Daan de Groot geeft achterin samen met Bas Roeloffs het goede voorbeeld. In de 70e minuut komt Mees Weijers in de ploeg voor de aangeslagen Milan van Leth.  Even later in de 73e minuut  staat wederom Eendrachtkeeper Pim van Limbeek aan de voet van een Eendrachtgoal. Weer ziet de goed meespelende keeper dat Sem Volleberg “op scherp” staat en de dieptepass wordt door Sem keurig omgezet in een doelpunt door van dichtbij de keeper te passeren.

    De prima spelende backs Thieme Dolle en Lars Koopman verlaten moegestreden het veld.  Sjoerd Bosch en Koen Hulshof komen in het veld voor de laatste 10 minuten. In de 90e minuut is er nog een  goede kans voor Sem Volleberg maar hij stuit van dichtbij op de keeper. Maar even later is het in de blessuretijd toch nog raak voor de jonge spits. Met z’n derde doelpunt scoort hij z’n eerste hattrick bij Eendracht 1 uit een goede voorzet van de weer hardwerkende Ruben Janssen.  De thuisclub laat het volledig afweten en komt niet tot een 100% kans in deze wedstijd. Werk aan de winkel voor Quick-trainer Rutger Worm. Maar ook Charles Kazlouskas zal als Eendrachttrainer snel de blik weer op komende zondag richten als WSV Apeldoorn bij Eendracht op bezoek komt. Aanvang op de Maasvallei is zoals te doen gebruikelijk om 14.00 uur als scheidsrechter Migchelbrink voor de aftrap zal fluiten.