• Eendracht behaalde voor de 2e keer op rij een 2-2- gelijkspel. Was het vorige week koploper Olympia waartegen een remise werd behaald. Jl. zondag was het vv Heeswijk, nr. 2 op de ranglijst, waartegen de groenwitten een keurige prestatie konden neerzetten, ook dus 2-2. De al eerder getrokken conclusie dat Eendracht prima mee kan draaien in de 2e klasse Zuid 2 is dan ook weer bevestigd. Gezien de uitslagen, ook weer van jl. zondag, zijn ook de conclusies, in deze klasse kan iedereen van iedereen winnen en de verschillen tussen de clubs onderling zijn niet groot, weer helemaal van toepassing. 

    Door twee mooie doelpunten van Daley Hoogakker kwam Eendracht tegen vv Heeswijk ook twee keer op voorsprong. Maar telkens kwam de Heeswijkse ploeg terug langszij. In de eerste helft was Eendracht de bovenliggende partij en de thuisclub kwam twee keer goed weg bij het neerhalen van een doorgebroken Eendrachtspeler. Met slecht een keer geel kwam de thuisploeg heel goed weg. Maar Daley Hoogakker bevestigde zijn goede vorm en schoot vanaf 18 meter de bal weer in het uiterste hoekje, 0-1. Ook Robin Rafael kreeg een paar mooie kansen maar zijn vizier stond niet op scherp. Nog voor de rust maakte vv Heeswijk de gelijkmaker.   

    Na de rust herhaalde zich dat. Eendracht kwam al vlot weer op voorsprong , 1-2. Maar Heeswijk kon toch weer op gelijke hoogte komen, 2-2, wat de inleiding was voor een spannende slotfase waarbij de groenwitten door het oog van de naald kropen.  Even leek Eendracht nog met lege handen te komen staan toen Heeswijk in de slotminuten scoorde maar de goed meelopende scheidsrechter was het eens met zijn assistent van Eendracht, buitenspel. Dat was zuur voor de thuisclub maar ze moesten na afloop toch ruiterlijk toegeven dat een overwinning teveel van het goede geweest zou zijn.

    Komende zondag ontvangt Eendracht Spartaโ€™25 uit Beek en Donk op de Maasvallei, aanvang 14.00 uur. De ploeg uit Beek en Donk staat op de 3e plaats en heeft 3 punten meer dan Eendracht. Bij winst sluit middenmoter Eendracht dus aan bij de kopgroep. Een mooie reden om de groenwitten te komen aanmoedigen langs de lijn komende zondag.