• Eendracht '30 1 pakt de volle buit tegen Concordia Wehl

    2 mei 2022
  • Eendracht speelde jl. zondag tegen de hekkensluiter in de 2e klasse i Concordia Wehl. Met 'n instelling van "vandaag moet er gewonnen worden" startten de groenwitten aan deze belangrijke wedstrijd.

    Die instelling resulteerde al in de 3e minuut in een Mooks doelpunt, 1-0 . Robin Rafael stiftte de bal over de keeper na een steekpass van Tim van Ooijen. In de 10e minuut is er kans voor Tim van Ooijen uit voorzet van Milan van Leth maar de aanvoerder komt een teenlengte tekort. Eendracht is veel sterker en dat leidt in de 15e minuut tot 2-0 door Ruben Janssen. De vreugde was echter van korte duur want in praktisch dezelfde minuut scoorde de spits van Concordia met een schitterend afstandschot 2-1. De gasten kregen daardoor weer wat moed er ontspon zich een op en neer gaande strijd. De betere kansen zijn voor Eendracht. De groenwitten scoren 3-1 maar dat feest ging niet door vanwege buitenspel. Maar ook de gasten krijgen enkele goede mogelijkheden, met o.a. een bal op de paal, maar Pim van Lembeek is in goede doen en houdt zijn doel verder schoon. Ruststand 2-1! 

    Na de pauze hetzelfde spelbeeld. De eerste kans is voor Eendracht maar Robin Rafael schiet van dichtbij hoog over. Even later is het wel raak, 3-1 Sem Volleberg schiet afgeslagen bal binnen. De ervaren Mels Willems komt dan in de ploeg voor Jorick van der Kar. En even later ook Ruben Verwaaijen voor Sem Volleberg. Eendracht krijgt kansen genoeg om de score op te voeren. 

    Concordia blijft het proberen. Maar kan geen vuist meer maken. Eendracht vergeet te scoren en voorsprong te vergroten. Laatste wissel was Jurre Grijsbach die in de Eendrachtploeg kwam voor de hardwerkende en weer als vanouds spelende Robin Rafael. In de 3-1 stand kwam geen verandering meer en zodoende kon Eendracht sinds lange tijd weer eens 'n overwinning bijschrijven. Zondag a.s. gaat de reis naar DCS in Zevenaar. Let op het aanvangstijdstip is aldaar 14.30 uur.