• Eendracht '30 1 pakt de volle buit, maar vraag niet hoe

  22 nov 2021
 •  Nadat twee weken geleden Eendracht bij koploper SDOUC in Ulft keurig met 1-1 gelijkspeelde stond, na een zondag rust, de thuiswedstrijd tegen vv Varsseveld op het programma. Vanwege de coronamaatregelen mocht er geen publiek aanwezig zijn. Dat gegeven zorgde voor een soort van spookwedstrijd “door en voor” ‘t afwezig publiek maar ook voor de spelers en begeleiding. Gelukkig werkte de weersomstandigheden wel goed mee en was het onder een plezierig najaarszonnetje goed voetbalweer.

  De eerste schermutselingen van de wedstrijd waren amper voorbij toen Sem Volleberg op rechts in balbezit kwam en de bal vanaf 16 meter in een keer op de slof nam en snoeihard achter de verbouwereerde Varsseveldkeeper schoot, 1-0 in de vijfde minuut. Een droomstart voor Eendracht natuurlijk. Bijna was de stand alweer snel gelijk getrokken maar Eendrachtkeeper Pim van Limbeek stak in grootse vorm en tikte een kopbal met katachtige reflex via de lat over het doel. Varsseveld laat zich de kaas niet van het brood eten en is fel in de duels en de gasten creëren een veldoverwicht gedurende de eerste helft. Eendracht blijft gevaarlijk met een aantal messcherpe counters. Varsseveld is sterker maar krijgen geen echte 100% doelrijpe kansen. De rust wordt bereikt met een 1-0 voorsprong voor de groenwitten.

  Na de theepauze komt Thimo Hennion good-old Kees Gommers vervangen. Varsseveld pakt de draad van de eerste helft weer op en zet Eendracht onder druk. Eendrachtkeeper Pim van Limbeek kan uitgroeien tot man van de wedstrijd. Met een aantal super reddingen houdt hij de groenwitten overeind. Varsseveld is enkele malen dichtbij de gelijkmaker maar het vizier stond niet echt op scherp. Lars Koopman komt in de 60e minuut de moegestreden Daley Hoogakker vervangen. Eendracht moet alle zeilen bijzetten en op inzet en beleving blijft de ploeg overeind. Varsseveld gaat wat  meer risico nemen in hun drang naar de aansluittreffer. Robin Rafael wordt dan de diepte ingestuurd en op snelheid laat hij de verdedigers z’n hielen zien. Met een bekeken lobje laat hij ook de Varsseveldse keeper volstrekt kansloos en  brengt hij,  met nog een kwartier op de klok, de groenwitten op 2-0.

  Voor de in het zwart gestoken tegenstander echter geenszins het teken om zich gewonnen te geven. Sterker nog ze schakelen nog maar eens een tandje bij. De spanning is weer helemaal terug als Varsseveld op 2-1 komt als na een scrimmage voor het doel Eendrachtspeler Milan van Leth de bal ongelukkig via zijn lichaam in het eigen doel ziet verdwijnen. Er volgen nog zeer benauwde laatste 10 minuten. Varsseveld krijgt kansen op de gelijkmaker en Eendracht nog een mogelijkheid op een verlossend derde doelpunt. Maar de beide keepers houden het doel, ook in de ruim bemeten blessuretijd, schoon en de volle winst is hiermee voor Eendracht. En daarmee deden de gasten uit Varsseveld zichzelf echt tekort en mag Eendracht zich in de handen knijpen. Maar dat is voetbal  …. “soms zit het mee en soms tegen”. “We hebben drie punten maar vraag niet hoe !?”, aldus trainer Charles Kazlauskas; “ We hebben niet elke week zoveel geluk. Dat zal volgende week echt beter moeten. Wel ’n compliment voor de ploeg voor de inzet en teamgeest.”

  Zondag staat de uitwedstrijd naar Elst tegen Spero op het programma. Wederom zonder publiek maar via diverse media zal de wedstrijd, zo goed en kwaad als het kan, te volgen zijn.