• Eendracht '30 1 ontbeert geluk tegen de koploper en pakt een punt

  2 feb 2020
 • De Mookse supporters, die ook zondag weer in groten getale aanwezig waren, zullen geen moment spijt hebben gehad van hun komst naar Arnhem. Ondanks de voor sommigen ietwat gevoelige locatie (naast het Gelredome) en het hondenweer zorgden de 22 hoofdrolspelers voor genoeg vermaak. Koploper MASV en Eendracht hielden elkaar in evenwicht: 2-2. 

  Hoewel de wedstrijd op het scherpst van de snede werd gespeeld en regelmatig het kookpunt naderde, ging het er nooit overheen. Dat resulteerde in een waardige topper, waarin Eendracht zeker in het tweede bedrijf het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Desondanks kwam de ploeg tweemaal terug van een achterstand, wat getuigd van een dosis veerkracht.

  Al snel werd Eendracht gevaarlijk. Daley Hoogakker speelde zichzelf knap vrij tussen drie verdedigers van de Arnhemse ploeg en passeerde vervolgens ook nog de laatste man. Schuin alleen tegenover de keeper ging zijn poging maar rakelijk voorlangs. Aan de andere kant werd MASV tweemaal gevaarlijk uit een zelfde cornervariant. Met twintig minuten op de klok leek de thuisploeg op voorsprong te komen, maar de linksbuiten schoot van een meter of vijftien huizenhoog over. 

  Aan de andere kant stonden Carlito de Zeeuw en Hoogakker constant op scherp, waardoor MASV weinig risico in haar spel durfde te leggen. 0-0 was een logisch resultaat. Dat het uiteindelijk geen 0-0 zou blijven, had iedereen kunnen voorspellen, maar op welke manier, dat was de vraag. Binnen drie minuten kopte nummer 15 de bal vanaf een meter of vijf binnen, buiten bereik van Bas Schoolmeesters. Dit bleek, volgens de trainer van MASV, het kantelpunt in het duel.

  MASV oogde heel onrustig en leverde vrijwel alles in. Binnen drie minuten resulteerde dat in een zuivere gelijkmaker, maar die werd afgekeurd door de grensrechter. De scheidsrechter kwam ogen tekort om alles te zien en zo ontsnapten nummer 9 (natrappen) en nummer 6 (stevig doorhalen met geel op zak) aan een rode kaart. Zo zag hij later ook niet dat Carlito de Zeeuw oog in oog met de keeper werd gevloerd en een penalty verdiende. Carlito was (te) sportief, probeerde overeind te blijven en wipte de bal in zijn val over de goal. Maar goed, er bestaat ook nog iets als gerechtigheid.

  Dat kwam er na ongeveer 70 minuten spelen. De net ingevallen Sem Volleberg onderschepte een pass van een Arnhemse en zette Hoogakker alleen voor de keeper; dat kun je de spits wel toevertrouwen: 1-1. Maar niet veel later volgde weer een teleurstelling. De eerste beste kans na de openingstreffer van de thuisploeg resulteerde wél in een makkelijk gegeven penalty, waar Eendracht te paniekerig handelde en de scheids de kans gaf de bal op de stip te leggen. Nummer 8 schoot de bal feilloos binnen in de bovenhoek. 

  Eendracht ging echter va-banque spelen en kreeg dat verdiende punt. Op aangeven van Marciano de Zeeuw kopte zijn broer Carlito in de 86e minuut de dikverdiende gelijkmaker op het scorebord. Zo gingen beide ploegen met gemengde gevoelens onder de douche. Zo reageerde ook trainer Roberto Straal bij De Gelderlander: "Met het resultaat kan ik leven, Eendracht ’30 speelde sterk. Eigenlijk verdienden we geen overwinning. De les van vandaag: de rust aan de bal behouden.”

  Zo blijft Eendracht op 3 punten achterstand van de koploper, maar kunnen we dat ook zien als zo'n 15 punten voorsprong van de oorspronkelijk doelstelling. Volgende week komt SDOUC naar De Maasvallei.