• Eendracht '30 1 onderuit bij koploper Boekel Sport

  31 okt 2023
 • Uit tegen het bovenaan staande Boekel Sport bracht Eendracht’30 het er alleen in de eerste twintig minuten goed vanaf. Daarna viel Tim van Ooijen uit met een knieblessure. Jurre Grijsbach kwam de aanvoerder vervangen. Boekel Sport uiteindelijk ver in de 2e helft het duel met nog een tweede en derde doelpunt. 

  Op het zwaar te bespelen veld was Eendracht de 1e 20 minuten zeker niet de mindere. Vanaf de aftrap kwam Ruben Janssen in scoringspositie maar zijn schot stierf in de goede bedoelingen.

  Een defensief foutje, een te zachte terugspeelbal, van Eendracht leidde de 1-0 in. Toen Thieme Dolle vlak voor de rust van het veld werd gestuurd nadat hij een doorgebroken speler onderuithaalde kwamen de groenwitten voor een zware klus te staan in de tweede helft. Met 10 man tegen een ploeg in winningmood een 1-0 achterstand goedmaken.  Trainer Zoran Borojevic probeerde met wat omzettingen nog te redden wat er te redden viel; tevergeefs. Boekel Sport was fysiek sterker en wist beter om te gaan met de zware veld omstandigheden. Eendracht kwam zeker met 10 man doodeenvoudig te kort.

  Daan de Groot kwam na de rust in de ploeg voor Daley Hoogakker. Ook kwamen Sem Volleberg en Lars Koopman nog in de ploeg bij Eendracht ter vervanging van de moegestreden Ruben Jansen en Lars ter Steege. Veel potten konden zijn ook niet breken. In de 7e minuut kreeg Boekel een penalty te nemen nadat een doorgebroken speler op de rand van de 16 werd onderuit getikt door Pim van Limbeek, dat betekende de 2-0. Eendracht kwam er nog maar zeer sporadisch uit en in de laatste minuut werd door Boekel ook nog de treffer op het scorebord gezet.  

  Snel vergeten die wedstrijd. En vooruit kijken naar de volgende en wel thuis tegen vv Handel. Een debutant in de 2e klasse die inmiddels al wel 8 punten bij elkaar heeft gesprokkeld. Eendracht moet het voorlopig met de helft doen. Werk aan de winkel dus voor de groenwitten. Eendracht’30 - vv Handel, zondag 6 november 14.00 uur op sportpark de Maasvallei.