• Eendracht '30 1 ondanks nederlaag bij Woezik met goed gevoel richting competitie

  20 sep 2021
 • Een week voor aanvang van de competitie speelde Eendracht '30 1 de laatste beker poule wedstrijd in Wijchen tegen sc Woezik. Het 0-0 gelijkspel vorige week tegen BVC'12 gaf 'n goed gevoel bij trainer en spelers. Het zou mooi zijn als de positieve lijn richting competitiestart zou kunnen worden doorgezet.

  In de eerste 5 minuten liet Eendracht meteen gevaarlijk van zich horen middels twee snelle uitvallen. Beide mogelijkheden werden echter op randje buitenspel afgefloten. Het eerste kwartier gaf een op en neer gaande strijd te zien met kansjes voor beide ploegen en vooral aftastend voetbal. Toch sloeg de thuisclub in de 20e minuut toe met een schot vanaf 18 meter dat onhoudbaar voor Eendrachtkeeper Pim van Limbeek in de kruising verdween, 1-0. De thuisclub wordt daarna wat sterker. Maar Eendracht weet zich knap onder de druk uit te voetballen. Een vrije trap Tim van Ooijen in de 30e minuut wordt tot corner verwerkt. Eendracht speelt veelvuldig op balbezit en weet zo het spel van de thuisclub te ontregelen. De rust wordt bereikt met 1-0 stand, een verdiende voorsprong voor de thuisclub.

  Na de pauze start Woezik offensief maar weer is het Eendracht dat de eerste kans krijgt via Ruben Janssen. Even later komt Woezik op 2-0 na een mooie uitgespeelde aanval. Meteen daarop scoort Eendracht de aansluittreffer middels Ruben die de keeper in de korte hoek verrast. Na een misverstand in de Eendrachtachterhoede kan Woezik in 60e minuut eenvoudig 3-1 scoren. Beide trainers gaan daarna aan het wisselen en dat komt het speldbeeld niet ten goede. Invaller Sem Volleberg geeft met nog 10 minuten te spelen een prima voorzet op Milan van Leth die in kansrijke positie in de handen van de keeper kopt.

  De weer uitblikkende aanvoerder Tim van Ooijen verzet met Milan van Leth, Jurre Grijsbach en Timo Henion bergen werk op het middenveld en dat is ook nodig want de thuisclub houdt het tempo hoog. Want 1e klasser Woezik is, met name ook fysiek, echt 'n maatje te groot. Maar ondanks wat kansen voor de thuisclub houdt Eendracht het doel verder schoon en veranderd er niets meer aan de stand. Zodoende komt er met een alleszins acceptabele 3-1 nederlaag een einde aan het beker avontuur van Eendracht. Of Eendracht daarmee klaar is voor de competitie …dat zullen we volgende week zien.

  Spits Ruben Rafael bleef vanwege een lichte blessure uit voorzorg aan de kant, Bas Roeloffs was vanwege verhuizing afwezig. Daley Hoogakker is nog niet fit en zal waarschijnlijk nog enkele weken nodig hebben. Kortom trainer Kazlouskas zal deze week de laatste puzzelstukjes moeten leggen want zondag a.s. start de competitie voor de groenwitten met een thuiswedstrijd tegen DVC'26 uit Didam. Aanvang van de wedstrijd op sportpark de Maasvallei is 14.00 uur.

  Opstelling Eendracht: Pim van Limbeek. Achter: Lars Coopman, Daan de Groot, Mirza Redzepagic, Thiemen Dolle, midden: Jurre Grijsbach, Tim van Ooijen, Bram van Wanroy, Timo Henion. Voor: Milan van Leth, Ruben Janssen. Invallers: Koen Hulshof, Sem Volleberg, Sjoerd Bosch, Mees Weijers.